Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

4,7 εκατομμύρια ευρώ για έργα ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία νέα έργα που θα αλλάξουν τη μορφή της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 4.724.991,49 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Πρόκειται για τα έργα «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη», «Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης» και «Επέκταση ποδηλατοδρόμου



και διαμόρφωση νέου χώρου στάθμευσης», τα οποία είχαν υποβληθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Το πρώτο έργο «Διαμόρφωση χώρου παραλίας στην Αλεξανδρούπολη», προϋπολογισμού 1.192.201,86 ευρώ, προβλέπει την αποκατάσταση του τοπίου της παραλιακής ζώνης και την περιβαλλοντική αναβάθμιση μιας έκτασης 7265 τετραγωνικών μέτρων με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, παιδικής χαράς και ξύλινου διαδρόμου περιπάτου καθώς και τον ανασχεδιασμό του χώρου εστίασης και αναψυχής με την κατασκευή περγκολών. Όλες οι παρεμβάσεις θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία.
Το δεύτερο έργο «Ανάπλαση δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 2.332.789,63 ευρώ, προβλέπει τη διαμόρφωση μιας έκτασης 43 στρεμμάτων της παραλιακής ζώνης με την εγκατάσταση δικτύου φωτισμού, ύδρευσης και άρδευσης καθώς και την κατασκευή ποδηλατόδρομου και παράλληλου διαδρόμου για τρέξιμο μήκους 560 μέτρων, πεζόδρομου μήκους 500 μέτρων με ενσωματωμένη λωρίδα για άτομα με μειωμένη όραση, πίστας skateboard 880 τετραγωνικών μέτρων, γήπεδων για handball και beach volley, παιδικής χαράς και εγκαταστάσεων σκίασης.
Το τρίτο έργο «Επέκταση ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση νέου χώρου στάθμευσης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης συνολικού μήκους 1,44 χλμ. που θα εκτείνεται από την συμβολή της παραλιακής οδού με την Λεωφόρο Δημοκρατίας ως την είσοδο του λιμένα. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης 7.000 τετραγωνικών μέτρων δυτικά του γηπέδου "Φώτης Κοσμάς", χωρητικότητας 115 θέσεων, καθώς και επέκταση της πλατείας του φάρου σε επιφάνεια 800 τετραγωνικών μέτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: