Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δεσμεύσεις κι όχι υποσχέσεις θέλει ο Έβρος για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξ/πολης.

Τροπολογία της ΝΔ για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου!
Για την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας για να προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη, για την ανάγκη μοριοδότησης αναδρομικά για μια πενταετία των μεταθέσεων στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης, αλλά και για την τροπολογία της Ν Δ για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου μίλησε σήμερα (23/11) στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο



πλαίσιο της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι
Από τη στιγμή που ο Υπουργός Ναυτιλίας φέρνει στη Βουλή  με Σχέδιο Νόμου την επέκταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι αδιανόητο να μην προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας
Ο Δήμος Αλεξ/πολης έχει παραχωρήσει για την Ακαδημία έκταση 148 στρεμμάτων στην καλύτερη περιοχή της , πλησίον της θαλάσσης και μεταξύ δύο λιμένων, δηλαδή του κεντρικού της Αλεξανδρούπολης και του περιφερειακού της Μάκρης.
Ο τοπικός Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας δεσμεύεται για προσωρινή στέγαση της Ακαδημίας σε κτίρια του Δήμου αμισθί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.
Για μια ακόμα φορά εμφανίζεται διστακτικός ο Υπουργός για την υλοποίηση του έργου, προβάλλοντας το θέμα της εξεύρεσης στελεχιακού δυναμικού, που θα μπορέσει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την εκπαίδευση.
Η συνεργασία που υπέγραψε το Υπουργείο Ναυτιλίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εγγυάται το υψηλό επίπεδο της Λιμενικής Ακαδημίας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας αποφεύγει να πει ξεκάθαρα που θα γίνει η Λιμενική Ακαδημία και να περιλάβει στο Σχέδιο Νόμου ως έδρα της την Αλεξ/πολη.
Η Λιμενική Ακαδημία μπορεί να μετεξελιχθεί  σε ένα διεθνές μετεκπαιδευτικό Κέντρο  Στελεχών Λιμενικών Αρχών Κρατών- Μελών  της Ε.Ε.
Ο Έβρος και η Θράκης αποτελούν το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης , γιατί διαθέτουν θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με Αποτρεπτικό  Εμπόδιο.
Να αποκατασταθεί η αδικία για το Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης και να ισχύσει αναδρομικά το μπόνους της μοριοδότησης για το καθεστώς των τοποθετήσεων για τουλάχιστον μια πενταετία.
Με παρέμβασή της η Ν Δ κατέθεσε τροπολογία για να παραταθεί έως τις 31/12 του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: