Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για τις πλημμύρες από την Ένωση Οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετράμε ανθρώπινες απώλειες και ολοκληρωτικές καταστροφές λαϊκών, εργατικών νοικοκυριών λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων που προκαλούν πλημμύρες.
Το έγκλημα διαπράττεται διαχρονικά. Κάθε χρόνο έχουμε πλημμυρισμένες περιοχές και καταστροφές. Σήμερα στη Μάνδρα Αττικής, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι νεκροί είναι 21 και



υπάρχουν αγνοούμενοι.
Στο νομό μας πριν λίγο καιρό μεγάλες καταστροφές έγιναν στη Σαμοθράκη ενώ σχεδόν κάθε χρόνο στις παραποτάμιες περιοχές του Έβρου πλημμυρίζουν καλλιέργειες, καταστρέφεται ζωικό κεφάλαιο.
Μια ισχυρή βροχόπτωση δεν μπορεί να αποτραπεί. Οι συνέπειές της όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν, να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι και να προστατευθούν κατοικίες, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παίρνονται μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση;
- Γιατί δεν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα που έχει διαπιστωθεί η αναγκαιότητα τους εδώ και πολλά χρόνια;
- Γιατί διαχρονικά οι κυβερνώντες μετά τις καταστροφές δίνουν υποσχέσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων και τίποτα πέραν αυτού δεν γίνεται;
- Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας λύνουν το πρόβλημα των πλημμυρών ή το μετατοπίζουν σε άλλη περιοχή;
- Ποιος έχει την ευθύνη για τη διαρκή καταστροφή;
Η Ένωση Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξ/πολης και περιφέρειας, καταγγέλλει τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για το διαχρονικό έγκλημα που συντελείται.
Αρνούνται την υλοποίηση των αναγκαίων έργων και υποδομών γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, δε γεννάνε κέρδη για τις μεγάλες εταιρίες και το κεφάλαιο, όπως πχ οι ενεργειακοί αγωγοί στην περιοχή μας .
Είναι εξοργιστικό για όλους εμάς και περισσότερο για όσους έχουν υποστεί καταστροφές, έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους λόγω βροχοπτώσεων, να ακούμε κυβερνήσεις και παράγοντες της Περιφέρειας, της τοπικής Διοίκησης, να λένε: «Ότι συνέβη είναι θέμα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί»! Κρύβουν έτσι τις τεράστιες ευθύνες τους.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών και εξ ολοκλήρου αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές.
Απαιτούμε, έργα ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών όπως αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης , κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών λαϊκών κατοικιών, κ.ά.
Απαιτούμε , μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους οικοδόμους στα έργα υποδομής με την ευθύνη του κράτους.

21.11.2017
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: