Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Tο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» με το Erasmus+ KA2 στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη της Τουρκίας έλαβε χώρα η 2η Διακρατική Συνάντηση των συντονιστών και εκπαιδευτικών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 “We, the Kids of the EU, believe…” στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη» και οι παρακάτω χώρες: Κροατία (συντονίστρια χώρα), Σλοβενία, Ιταλία, Λιθουανία και Τουρκία. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες κ. Λαζάκη Παναγιώτα (φιλόλογος, συντονίστρια του προγράμματος) και κ. Παπαδοπούλου Βασιλική



(δασολόγος).


 H συνάντηση διήρκεσε από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017.  Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τον απολογισμό του πρώτου έτους και τον προγραμματισμό του δεύτερου και τελευταίου έτους του προγράμματος. Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν και καθορίστηκαν οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες εφαρμογής για κάθε επερχόμενη δραστηριότητα, οι τρόποι διάχυσης του προγράμματος, ενώ λεπτομερώς συζητήθηκαν οι δραστηριότητες και το χρονοδιάγραμμα των εργαστηρίων που θα διεξαχθούν στα τέλη Νοεμβρίου στο Παλέρμο της Σικελίας.
Τόσο η φιλόξενη υποδοχή του Διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Karsiyaka Ortaokulu, όσο και η ξενάγηση στους χώρους του σχολείου υποδοχής έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να έρθουν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση
Στο Σπίτι της Παναγίας (Μeryemana, περιοχή Sirince)
Στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και
Στον ναό της Αρτέμιδος ή Αρτεμίσιο και
Σε αξιοθέατα της Σμύρνης ( Πύργος του ρολογιού (Saat Kulesi), Kizlaragasi Han Βazaar/Παζάρι)
Όλοι οι εκπαιδευτικοί έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους στη 2η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος, από την άψογη συνεργασία τους, από τη μοναδική φιλοξενία της χώρας υποδοχής  και από τη μοναδική εμπειρία που αποκόμισαν επισκεπτόμενοι τα αρχαιολογικά μνημεία της Εφέσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: