Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Πυθίου πρέπει να τεθεί σε πλήρη λειτουργία!!

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού στο Πύθιο.
Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση ο συγκεκριμένος σιδηροδρομικός σταθμός εδώ κι 7 χρόνια έχει πάψει να εξυπηρετεί επιβατικό κοινό, αλλά λειτουργεί μόνο για την μεταφορά εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του προσωπικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών ή οποία είχε ως αποτέλεσμα τον περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής.



Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι το 2015 είχε τεθεί από την πλευρά της Τουρκίας αίτημα για την επαναλειτουργία του σταθμού, προκειμένου να εξυπηρετεί την μεταφορά τόσο επιβατών όσο και οχημάτων, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντηθεί. Η εξυπηρέτηση επιβατών κι οχημάτων προϋποθέτει την ύπαρξη συγκεκριμένων υποδομών, όπως οι ράμπες, οι οποίες σε συνδυασμό με την ήδη αναβαθμισμένη λειτουργία της γραμμής αλλά και σε συνδυασμό με τον σχεδιαζόμενο εκσυγχρονισμό-ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να αναβαθμίσει λειτουργικά τον παροπλισμένο σταθμό και να προσφέρει τα δυνητικά οφέλη στην περιοχή.
            Ο Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σταθμού, αν πρόκειται να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετεί ο σταθμός τόσο άτομα όσο κι εμπορεύματα και τέλος ποια είναι η πρόβλεψη για τις απαραίτητες υποδομές που πρέπει να υπάρχουν τόσο για την κτηριακή και λειτουργική αποτελεσματικότητα όσο και την αντιπλημμυρική προστασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: