Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου (εικόνες)

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει την Μετάσταση του Αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή στο Αετοχώρι.
Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής Ιερά Αγρυπνία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των ιερομονάχων-αδελφών της Μονής. 



Ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό και ολόκληρη η ακολουθία κράτησε πάνω από έξι ώρες μέχρι τις 12.30' μετά τα μεσάνυχτα.
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τις ιερές ακολουθίες που τελέσθηκαν το βράδυ της Δευτέρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επήνεσε όσους άντεξαν μέχρι το τέλος, αλλά και όσους, για διαφόρους λόγους, παρηκολούθησαν τις ακολουθίες και προσευχήθηκαν στον Ηγαπημένο Μαθητή του Κυρίου μας. Ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στις εργασίες που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Καθολικό με την επέκταση της Λιτής και την αγιογράφησή της και ευχαρίστησε τον υπεύθυνο αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο για την επιστασία των εργασιών, ευχήθηκε τις δωρεές του Θεού σε όσους φρόντισαν και προετοίμασαν την πανήγυρη της Ιεράς Μονής και επήνεσε τους δύο χορούς των ιεροψαλτών της Μητροπόλεώς μας που απέδωσαν τους ύμνους της εορτής του Αγίου με βυζαντινή ιεροπρέπεια και ακούραστη διάθεση παρά την πολύωρη καταπόνηση.
Αμέσως μετά το πέρας της Αγρυπνίας όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής όπου είχε προετοιμασθεί πλούσιο κέρασμα.
Και ανήμερα, το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή.














Δεν υπάρχουν σχόλια: