Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Υποβαθμίζει και «πολιορκεί» το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ο Υπουργός Παιδείας, διώκει πολιτικά τον Πρύτανη!!

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, την οποία συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης σχετικά με την άδικη και παράνομη απόφαση να τεθεί ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Καραμπίνης, σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του.



Όπως αναφέρουν οι τρεις Βουλευτές στην Ερώτησή τους ο Υπουργός Παιδείας με αυτήν την απόφασή του δείχνει μια ακατανόητη εμμονή απέναντι στο ΔΠΘ, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου για μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας, όπως είναι η Θράκη.
Παράλληλα,  αποφεύγει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για ποιο λόγο βασίστηκε αποκλειστικά για την απόφασή του στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), παραβλέποντας τις απαλλακτικές αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών και δημοσιονομικών φορέων για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Από τη στιγμή, μάλιστα, που και ο σχετικός έλεγχος έγινε κατ΄ εντολή του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος, κου Δημοσθένη Κασσαβέτη , ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου και εις βάρος του έχει διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. για σοβαρά παραπτώματα που είχε διαπράξει αναφορικά με τη μη ορθή εκτέλεση των ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων.
Ο Υπουργός Παιδείας βιάστηκε να επιβάλλει αυτή την ποινή στον Πρύτανη του ΔΠΘ, χωρίς να περιμένει την απόφαση του  Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ. Αντίθετα δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για άλλο καθηγητή του ΔΠΘ, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.
Οι Βουλευτές ρωτάνε, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο βιάστηκε να εκδώσει αυτήν την απόφαση και δεν περίμενε την οριστική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ;
Γιατί δεν ακολούθησε την ίδια πρακτική και για τον κ. Κασσαβέτη, που αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα;
Επίσης, γιατί δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και για συγκεκριμένο Καθηγητή του ΔΠΘ, ο οποίος μάλιστα παρά του γεγονότος ότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα έχει συνάψει και σύμβαση μίσθωσης έργου μέχρι τις 31/01/2018;


Δεν υπάρχουν σχόλια: