Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το πρωί στον Έβρο, με εγκατάλειψη

Σήμερα (23-6-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 129ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου.



Στη συνέχεια ο 58χρονος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος, πλην όμως εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου και συνελήφθη.
Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπενθυμίζει στους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:
α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.
γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.
Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:
α) Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
β) Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
γ) Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: