Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Πατσιά στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»
Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, 27 Μαΐου 2017, 7 το βράδυ
Ο δάσκαλος Άγγελος Πατσιάς παρουσιάζει το βιβλίο του και μιλά για την ιστορία του Δημοτικού σχολείου Φουρφουρά, στο ορεινό Ρέθυμνο, το οποίο μέσα σε πέντε χρόνια, κατέληξε να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκπαιδευτικές προτάσεις της χώρας. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Αλεξανδρούπολης «Πυξίδα». Προλογίζει η εικαστικός Μαριάννα Παυλίδου, ΕΕΠ στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής ΔΠΘ.



Τη στιγμή που στην Ελλάδα ξεκινούσε η κρίση, ξεκινάει και η ιστορία ενός μικρού σχολείου στο ορεινό Ρέθυμνο. Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά ή όπως αργότερα έγινε γνωστό, του Σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων. Το «ημερολόγιο» αυτό, παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, για το πώς μέσα σε πέντε χρόνια, ένα μικρό σχολείο, κατέληξε να είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκπαιδευτικές προτάσεις της χώρας με εκατοντάδες επισκέψεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Σελίδες γεμάτες αγάπη, κατάθεσης ψυχής, αναμνήσεων, αυτογνωσίας, παιδαγωγικών απόψεων και πρακτικών. Με απλή και άμεση γραφή, απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και απλούς πολίτες που γνωρίζουν καλά ότι για να αλλάξει το μέλλον αυτής της χώρας, πρέπει να αλλάξει η παιδεία της. «Μια καταγραφή πολεμικών ιστοριών που μοναδικός μαχητής και εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Ιστοριών που κλονίζουν τις σταθερές σου και σε κάνουν περιπατητή στα πιο δύσκολα μονοπάτια της ζωής. Αυτά που μόνο τα παιδιά ξέρουν να περπατούν».
Ο Άγγελος Πατσιάς γεννήθηκε στην Δράμα το 1985. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, από το 2003-2007. Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αλεξανδρούπολη, επιστρέφει στην πόλη των φοιτητικών του χρόνων, για να συναντήσει παλιές αναμνήσεις, εμπειρίες και πρόσωπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: