Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κατασχέσεις οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη

Εξακόσια ογδόντα οκτώ κιλά (688 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 35 και 39 ετών αντίστοιχα και δυο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 30 ετών αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αρίστεινου, σκάφος με δυο (02) επιβαίνοντες, να εκφορτώνουν εντός της θάλασσας και σε μικρή απόσταση από



την ακτή σάκους με όστρακα. Με την εκφόρτωση της ανωτέρω ποσότητας οστράκων, συνελήφθησαν οι ανωτέρω δύο (02) ημεδαποί καθώς και ένας (01) ακόμη ημεδαπός και δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφορτώσουν τα όστρακα από το σημείο εκφόρτωσης σε Ε.Ι.Χ. όχημα.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω σκάφος έφερε τριάντα τέσσερις σάκους (34) σάκους με όστρακα του είδους ''αχιβάδα'' συνολικού βάρους πεντακοσίων εξήντα δύο κιλών (562 κ.) υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,3 εκ. έως 4,0 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.) και πέντε (05) σάκους με όστρακα του είδους “τελίνα”, συνολικού βάρους εκατόν είκοσι έξι κιλών (126 κ.) υπολειπομένων διαστάσεων (από 2,5 εκ. έως 2,8 εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 3,0 εκ.), τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Επίσης, τα ανωτέρω τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ τα οχήματα στα οποία φορτώνονταν δεν ήταν κατάλληλα για τη μεταφορά οστρακοειδών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, για από κοινού κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση–εμπορία δίθυρων μαλακίων (οστράκων) ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων,ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος, δύο (02) Ε.Ι.Χ. οχήματα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: