Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Συγκεντρώνουμε βιβλία στην Αλεξανδρούπολη για την εκδήλωση : «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θέτει υπό την αιγίδα της την εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα» που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης «Dance Art Academy» με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.
Η εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα» στοχεύει να μεταμορφώσει την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμού και πνεύματος για μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην κοινωνική αφύπνιση φιλανθρωπικών δράσεων, στον εθελοντισμό και στον εμπλουτισμό γνώσεων.
Οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν προσφέροντας / δωρίζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία, οποιασδήποτε



θεματολογίας και περιεχομένου (π.χ. σχολικό βοήθημα, λογοτεχνικό, ιατρικό, παιδικό κ.τ.λ.) σε προκαθορισμένους χώρους συλλογής από τις 21 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου. Στη συνέχεια όλα τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν, θα ταξινομηθούν και θα παρουσιαστούν στις 18 και 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα σε ένα μοναδικό διήμερο Bazaar βιβλίου, στον εξωτερικό χώρο (προαύλιο) της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο). Ο κάθε δημότης-πολίτης θα έχει τη δυνατότητα στο χώρο της εκδήλωσης να αποκτήσει τα βιβλία της αρεσκείας του με μόνο 1 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ειδικά αυτό το διάστημα οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.
Για το λόγο αυτό δόθηκε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, κοινή συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, τον εκπρόσωπο τύπου του συλλόγου «Dance Art Academy» Γεώργιο Πιρπιρή, και την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καίτη Μακρή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ειδικά σε μια χρονική περίοδο, όπως η παρούσα, όπου οι οικονομικές συνθήκες καθορίζουν το πώς οφείλουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει κυρίαρχο στοιχείο την αλληλεγγύη προς όλους τους συμπολίτες μας, αλλά έχει κι ένα πνευματικό υπόβαθρο. Διότι το βιβλίο είναι πνευματική τροφή. Όλοι μας έχουμε βιβλία, τα οποία έχουμε διαβάσει, κι ενδεχομένως να μπορούσαν να κάνουν κάποιους συμπατριώτες μας σοφότερους ή να τους χαρίσουν ψυχαγωγία. Όλα αυτά τα βιβλία που δεν χρειαζόμαστε θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε για έναν καλό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ευελπιστώντας μαζί με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη θέσπιση ενός νέου θεσμού που στηρίζει το πνεύμα, την αλληλεγγύη, και γενικότερα θα διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία».
ΣΗΜΕΙΑ ΧΩΡΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΧΙΛΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»
ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ.
****************************************
1. Περιφερειακή Ενότητα Έβρου - Καραολή & Δημητρίου 40 - Αλεξανδρούπολη. Στο Ισόγειο. Δευτέρα - Παρασκευή /09:00 -14:00.
2. Δήμος Αλεξανδρούπολης- Λεωφόρος Δημοκρατίας 306. Στο γραφείο τύπου στο ισόγειο. Δευτέρα-Παρασκευή /08:30 – 14:30.
3. Επιμελητήριο Έβρου - Λεωφόρος Δημοκρατίας 307 - Αλεξανδρούπολη. Στη γραμματεία διοίκησης στο 2ο όροφο. Δευτέρα - Παρασκευή /10:00 -14:30.
4. OPTIC STORES KETSERIS - Λεωφόρος Δημοκρατίας 312 - Αλεξανδρούπολη. Λ. Δημοκρατίας 312/ Δευτέρα - Σάββατο/ωράριο καταστημάτων
5. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Ανδριανουπόλεως & Ι. Καβύρη γωνία - Αλεξανδρούπολη. Δευτέρα - Σάββατο /ωράριο καταστημάτων.
6. Ψητοπωλείο Περίγυρος - Λεωφόρος Δημοκρατίας 365 - Αλεξανδρούπολη λη. Δευτέρα - Κυριακή /12:00-24:00
7. Φούρνος Φραγκόπουλου - Λεωφόρος Δημοκρατίας 145 - Αλεξανδρούπολη. Δευτέρα – Σάββατο / 07:00-15:30
8. Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα - Λεωφόρος Μάκρης 31 (πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής) - Αλεξανδρούπολη. Δευτέρα- Κυριακή/10:00-22:00
****************************************
Τα βιβλία που δωρίζονται/προσφέρονται από τους πολίτες, είναι πρέπον να είναι σε καλή κατάσταση & σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο/θεματολογία/εξώφυλλο τους δεν πρέπει να είναι προσβλητικό & ακατάλληλο.
Σας ευχαριστούμε εκ των πρότερων για την ευαισθητοποίηση & προσφορά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: