Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Υπόθεση Λυκείου Φερών - ευθύνες του κ.Λαμπάκη βάσει και των νέων εγγράφων.

Η μη ένταξη μέχρι στιγμής, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του νέου Λυκείου Φερών, σε αντίθεση μάλιστα με το ΛΥΚΕΙΟ και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη, ανάγκασε προ μηνών τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς στην δημοτική ενότητα των Φερών, να προβούν δικαιολογημένα σε ένα νέο κύκλο διαμαρτυριών για την αρνητική αυτή εξέλιξη.
Παρά τις διαχρονικές υποσχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής και του δημάρχου κ.Λαμπάκη, σχετικά με την ανέγερση ενός νέου σχολικού διδακτηρίου για την αναγκαία στέγαση του Λυκείου των Φερών, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης προέβαλε ως νέα δικαιολογία, πως η καθυστέρηση που



υπάρχει οφείλεται αυτή την φορά στην εταιρεία "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." πρώην Ο.Σ.Κ.(Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Οι ευθύνες που επέρριψε, είχαν να κάνουν με το θέμα της μελέτης του κτιρίου, θεωρώντας πως αυτό δεν ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του δήμου!!!
Βέβαια απέκρυψε την αλήθεια, μια και τα αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα της Αλεξανδρούπολης, είχαν ώριμες μελέτες από την εποχή της δημαρχείας του κ.Αλεξανδρή, μια και η τότε δημοτική αρχή με ευθύνη του ίδιου του δήμου είχε φροντίσει έγκαιρα για αυτό.
Πέρα από αυτό όμως, οι "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." με το από 31.3.2016 (αρ.πρωτ. ΕΓ/Ε.Δ1-Τ1.3/4634) έγγραφό τους, είχαν ζητήσει από τον κ.Λαμπάκη να προβεί σε συγκεκριμένες διορθωτικές ενέργειες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ίδιου του οικοπέδου. Ένα επίσης τεράστιο λάθος του κ. Δημάρχου, το οποίο επέφερε πολύχρονη καθυστέρηση, μια και ήταν δική του επιλογή (και παρά τις αιτιολογημένες ενστάσεις της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α.") η μίσθωση του οικοπέδου από φορέα του δημοσίου, αντί της αγοράς αυτού όπως θα ήταν το προφανές στην προκειμένη περίπτωση.
Οι ενέργειες του κ.Λαμπάκη στις παρατηρήσεις του σχετικού αυτού εγγράφου, έγιναν -προς γενική έκπληξη- με καθυστέρηση επτά (7) μηνών, όταν και έφερε σε δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου το σχετικό αίτημα!!!
Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." άμεσα και με σχετικά έγγραφα ερωτήματα τόσο προς τον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και προς τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." στις αρχές του Νοεμβρίου του 2016, ζήτησε διευκρινιστικές εξηγήσεις, μια και υπήρχαν εύλογα πολλά αναπάντητα ερωτήματα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου και κυρίως τον κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες υποβολής του στο νέο ΕΣΠΑ.
Από πλευράς του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης εδώ και 3 μήνες δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, την οποία και θέσαμε με το πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο. Η απαξίωσή του δυστυχως, δεν στρέφεται μόνο προς μια δημοτική παράταξη αλλά κυρίως στην ίδια την κοινωνία των Φερών, μέρος της οποίας εκπροσωπεί η "ΑΝΑ.Σ.Α." και μάλιστα με τον εκλεγμένο δημοτικό της σύμβουλο τον κ.Γιάννη Καρυπίδη.
Αντιθέτως προ ημερών, λάβαμε την απάντηση από τις "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." με το υπ' αρ. 13.02.2017 αρ.πρωτ.: ΕΓ/Ε.Δ4-Τ4.1/1713 έγγραφό τους. Σύμφωνα με αυτό, πληροφορηθήκαμε πως στις 16.12.2016 υπήρξε κοινή σύσκεψη παρουσία και του κ.δημάρχου, σύμφωνα με την οποία απεφασίσθη, πως πέρα από την συνηθιζόμενη παροχή τεχνικής βοήθειας από τις δικές τους υπηρεσίες, ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης είναι αυτός που οφείλει να προβεί στις απαιτούμενες συμπληρωματικές μελέτες καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες, για την κοστολόγηση του έργου, την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.
Συνημμένα μας κοινοποιήθηκε και το από 28/12/2016 έγγραφό τους προς το γραφείο του δημάρχου, σύμφωνα με το οποίο εκκρεμούν από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου μια σειρά ενεργειών, οι οποίες κατά την εκτίμησή μας, θετούν σε αμφιβολία το κατά πόσο πλέον προλαβαίνουμε να εντάξουμε το συγκεκριμένο έργο προς χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της περιόδου 2014-2020.
Όλα αυτά τα νέα στοιχεία τα οποία και επιμελώς απέκρυπτε ο κ. Λαμπάκης, τα θέσαμε υπό μορφή ερωτήματος-ενημέρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης και φυσικά με την ίδια υπευθυνότητα καλούμαστε να ενημερώσουμε και τους δημότες κυρίως της δημοτικής ενότητας των Φερών.
Οι συνήθεις υπαινιγμοί του κ.δημάρχου ότι ασκούμε "κατασκοπευτική αντιπολίτευση" όπως χαρακτηριστικά συνηθίζει να αναφέρει, δηλώνουν την ενοχή του ως προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την διοίκηση του δήμου, καθώς και την απαξίωσή του προς του θεσμούς και το Δημοτικό Συμβούλιο .

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια: