Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Βορίδης από την Αλεξανδρούπολη: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξωθεί τη χώρα σε αδιέξοδο και υπογραφή τέταρτου μνημονίου

Επεσήμανε πως η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μέσω των επενδύσεων και όχι μέσω «ρουσφετολογικών διορισμών»
Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διάψευση, κατά τη διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλων των ελπίδων που δημιούργησε στον ελληνικό λαό, την ανυπαρξία



συγκεκριμένης προοπτικής, αλλά και την εξώθηση της χώρας σε αδιέξοδο και την υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου, εξαπέλυσε χθες το βράδυ από την Αλεξανδρούπολη ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πρωτεύουσα του Έβρου για την κοπή πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ, ο κ. Βορίδης δήλωσε πως με την υπογραφή του μνημονίου και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, έχουν καταρρεύσει οι βασικές εξιστορήσεις της κυβέρνησης.
Τόνισε πως παρά τις εκφρασμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης απεδείχθη πως:
-από τις 2000 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί οι 180 αποφέροντας 200 εκατομμύρια ευρώ ως καταλογισμό και όχι στο δημόσιο ταμείο,
-«ο αντισυνταγματικός νόμος Παππά», όπως ανέφερε, διαμόρφωσε ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει λεφτά και εκπέμπουν, που έχουν βάλει λεφτά και δεν εκπέμπουν και άλλοι που δεν έχουν βάλει λεφτά και εκπέμπουν,
- ως προς το «διεφθαρμένο μιντιακό σύστημα», όπως είπε, δεν προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα από την εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά την εξέταση από αυτήν διευθυντικών στελεχών των ΜΜΕ, των τραπεζών, της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως το προαναφερθέν κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ βαρύνει τον ίδιο, καθώς αναφορικά με τα περί δανεισμού των κομμάτων απεδείχθη ότι ακριβώς αυτά για τα οποία κατηγορούσαν: «Δηλαδή ότι το κόμματα δανειζόντουσαν με ελλιπείς εγγυήσεις που ήταν η εκχώρηση της χρηματοδότησής τους, αυτός είναι ο τρόπος που δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι υπήρχαν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων για να δανειστούνε τα κόμματα αυτά. Αυτό δεν απεδείχθη για κανέναν εκτός από τον κ. Τσίπρα ο οποίος είχε στείλει μία επιστολή με την οποία ζητάει να μην τηρηθούν οι κανόνες τραπεζικού δανεισμού για να χρηματοδοτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Απεδείχθη ότι το μόνο μέσο ενημέρωσης που έχει offshore εταιρία μέσα στο μετοχικό του κεφάλαιο είναι η ΑΥΓΗ και ότι ακόμη και τώρα ο τρόπος με τον οποίο απεκτήθη αυτό το περίφημο ακίνητο της Κουμουνδούρου είναι ένας τρόπος που προφανώς μένει να ελεγχθεί δικαστικά για να δούμε πώς έχει γίνει αυτή η μεταβίβαση. Απεδείχθη ακόμα ότι απ' όλα τα κόμματα το μόνο που έχει κουρέψει δάνειό του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή βεβαίως της ελληνικής Αριστεράς που όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται και ισχυρίζεται ότι είναι καθολικός διάδοχός της».
Επεσήμανε πως η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να επιτευχθεί μέσω των επενδύσεων, αλλά δεν μπορεί να επιτευχθεί, όπως σημείωσε, με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «ακολουθεί μόνο την πολιτική των ρουσφετολογικών διορισμών» που οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο.
Εκτίμησε πως η χώρα που «έχει μπει σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας», ότι εξακολουθεί να βυθίζεται σε υφεσιακές πολιτικές, πως «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει τον Ιανουάριο, συζητάμε για τον Φεβρουάριο και προχωράμε για τον Μάρτιο», και πως ο πρωθυπουργός «θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όχι γιατί είναι ευαίσθητος πατριωτικά, αλλά γιατί θα προσπαθήσει να διασωθεί ο ίδιος». «Εξωθεί τη χώρα σε αδιέξοδο για να γλιτώσει ο ίδιος γιατί αν φύγει σήμερα υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα και ο χρόνος μία κυβέρνηση με μια εμπροσθοβαρή μεταρρυθμιστική πολιτική να μπορέσει πολύ γρήγορα να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε την υπογραφή ενός 4ου μνημονίου…Αν όμως λάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2018 με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, τότε οι δυνατότητες είναι πραγματικά περιορισμένες» σημείωσε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: