Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Θα δημιουργηθούν χώροι στέγασης αναμονής επιβατών στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης;

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε σήμερα (23/01) γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την έλλειψη στεγασμένων χώρων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση αποτελεί λυπηρό γεγονός ότι στο μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης δεν υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος, που να διαθέτει καθίσματα,



τουαλέτα, θέρμανση, ώστε να μπορούν οι επιβάτες να περιμένουν, χωρίς να είναι εκτεθειμένοι σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η έλλειψη σοβαρών υποδομών έχει αντίκτυπο στον τουρισμό της ευρύτερη περιοχής και κυρίως της Σαμοθράκης που αποτελεί τόπο διακοπών πολλών τουριστών τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό.
Ο Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό αν θα προβεί στις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν χώροι στέγασης αναμονής επιβατών στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, καθώς κι αν θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές κινήσεις στα δύο λιμάνια.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
ΘΕΜΑ: Χώροι στέγασης αναμονής επιβατών στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης
Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τον Έβρο, αλλά και τη Θράκη γενικότερα, βγήκε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα με την έλλειψη στεγασμένων χώρων στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.
Αποτελεί λυπηρό γεγονός στο μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης να μην υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος, που θα διαθέτει καθίσματα, τουαλέτα, θέρμανση, ώστε να μπορούν οι επιβάτες να περιμένουν, χωρίς να είναι εκτεθειμένοι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ένας χώρος που θα είναι κατασκευασμένος βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.
Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και το λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου κάτοικοι και τουρίστες ταλαιπωρούνται περιμένοντας να επιβιβαστούν στα πλοία.
Κι όλα αυτά ενώ το 5% του εισιτηρίου αποδίδεται στο κράτος και προορίζεται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι ένα επίσης 5% για το λιμάνι της Σαμοθράκης. Δηλαδή, τα χρήματα αυτά έχουν τη μορφή ανταποδοτικών τελών και πρέπει να διατίθεται  για τη βελτίωση των υποδομών στα δύο λιμάνια, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η έλλειψη σοβαρών υποδομών έχει αντίκτυπο στον τουρισμό της ευρύτερη περιοχής και κυρίως της Σαμοθράκης που αποτελεί τόπο διακοπών πολλών τουριστών τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:
Είναι στις προθέσεις σας να προβείτε στις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθούν χώροι στέγασης αναμονής επιβατών στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης;
 Έχετε σκοπό να προχωρήσετε σε περαιτέρω βελτιωτικές κινήσεις και στα δύο λιμάνια, όπως για παράδειγμα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι της Σαμοθράκης, για την επιπλέον ασφάλεια των επιβατών που τα χρησιμοποιούν;




Δεν υπάρχουν σχόλια: