Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ιωάννη Μητράκα στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα φιλοξενήσει στο χώρο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ, στην Αλεξανδρούπολη, την έκθεση ζωγραφικής του Άρχοντα Αγιογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννη Μητράκα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τιτλοφορείται «ΘΡΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2016, στις 20:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ (Λεωφόρος Αλεξάνδρου & Ψαρών). Η έκθεση θα λειτουργεί από την 1η έως τη 15η Αυγούστου 2016, από τις 20:00 έως και τις 22:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.




Σημείωση: Ο Ιωάννης Μητράκας, είναι ένας σεβαστός, διακεκριμένος σύγχρονος Έλληνας ζωγράφος, που γεννήθηκε στον Προβατώνα Έβρου. Αντλεί την έμπνευσή του από την Ορθόδοξη Χριστιανική τέχνη και το έντονα πνευματικό ύφος που φέρει. Κάθε ένα από τα έργα του είναι διαφορετικά όσον αφορά την ταυτότητα, την εκτέλεση και το σχεδιασμό, όλα όμως είναι γεμάτα από τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες και έχουν μελετηθεί λεπτομερώς, σε μια προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των χαρακτήρων των έργων του.
Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται στο Λευκό Οίκο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο του Φριβούργου στη Γενεύη, σε Δημοτικές Πινακοθήκες της Ελλάδας και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Έχει πάρει 18 βραβεία και διακρίσεις, ενώ έχει φιλοτεχνήσει τις εικόνες που έγιναν τα γραμματόσημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον εορτασμό των 2000 χρόνων της Χριστιανοσύνης και εκδόθηκαν από τα ΕΛΤΑ με τον τίτλο: Αναμνηστική σειρά Β-2000 από Χριστού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: