Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Με 2 πλάβες στο Αρίστεινο Αλεξανδρούπολης κουβαλούσαν 1.063 kgr όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση

Χίλια εξήντα τρία (1.063 kgr) κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τιε μεσημβρινές ώρες σήμερα από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στην παραλία Αρίστεινου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα στην ανωτέρω περιοχή δύο μπλάβες (σκάφη), με κυβερνήτες έναν 34χρονο και έναν 49χρονο έκαστη, να πλησιάζουν την ακτή.



Ένας 20χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης Ε.Ι.Χ. οχήματος που βρισκόταν στην περιοχή και ο 57χρονος συνεπιβάτης του μεταφόρτωσαν από κοινού από τα σκάφη στο όχημα συνολικά πενήντα ένα (51) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους «αχιβάδα» (Ruditapes decussatus), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα.
Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου κατόπιν ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες από κοινού μετέφεραν – μεταφόρτωναν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία πενήντα ένα (51) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους «αχιβάδα», βάρους χιλίων εξήντα τριών (1.063kg) κιλών, εκ των οποίων σαράντα (40) σάκοι συνολικού βάρους οχτακοσίων τριάντα πέντε (835 kg) κιλών υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,5 έως 4,3 εκ κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο 20χρονος οδηγός του Ε.Ι.Χ. οχήματος και ο 49χρονος συνεπιβάτης του, αναζητούνται ο 34χρονος και ο 57χρονος, ενώ κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: