Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Εσπερίδα» από τον ΕΕΣ του Τοπικού Τμήματος (T.T.) Διδυμοτείχου

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και από ώρα 7.30 μέχρι 9.30μ.μ., διοργανώθηκε «Εσπερίδα» για τους κατοίκους του Ελληνοχωρίου ,με ενημέρωση για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), τις Δραστηριότητες & τους Στόχους του Τοπικού Τμήματος (T.T.) Διδυμοτείχου και Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες & στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε



στο ΚΑΠΗ Ελληνοχωρίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Τσιλίκα Σίμου
Η ενημέρωση για τον ΕΕΣ, την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά του  στην  Πολιτεία και στους αγώνες του ελληνικού  Έθνους, στα 139 χρόνια λειτουργίας του (από 10 Ιουνίου 1877 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα),  έγινε από τον Πρόεδρο του Τ.Τ. Διδυμοτείχου, ο οποίος στη συνέχεια, αφού  αναφέρθηκε στις  Δραστηριότητες & τους Στόχους του Τοπικού Τμήματος (Τ.Τ.) Διδυμοτείχου, στο τέλος της ομιλίας του, προσκάλεσε τους κατοίκους του Ελληνοχωρίου να εγγραφούν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Διδυμοτείχου, ως Μέλη ή Εθελοντές για να εκπαιδευθούν στις Πρώτες Βοήθειες και στις έκτακτες ανάγκες, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν το συγχωριανό τους και τον κάθε συνάνθρωπo, που έχει χάσει τις αισθήσεις του και κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.
Επακολούθησε εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στη Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), από το Δρ. Ιατρό κ. Ανδρέα Παπανδρούδη, βοηθoύμενο από τον Γραμματέα του Τ.Τ. ΕΕΣ Διδυμοτείχου- Ναυαγοσώστη κ. Χριστόδουλο Τερζούδη. Για την επίδειξη της πρακτικής εκπαίδευσης στις Α΄Βοήθειες και στην Τεχνική Αναπνοή της ΚΑΡΠΑ, χρησιμοποιήθηκε και ο νεότερος Ερυθροσταυρίτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου, μαθητής Γυμνασίου Κυριάκος Τερζούδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο ρόλο του «ασθενούς» & του εκπαιδευόμενου. Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο προϊστάμενος Ιερέας της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Ελληνοχωρίου  π. Ιωάννης Κυριακούδης. Μετά την παραπάνω εκπαίδευση έγινε επίδοση των Ευρωπαϊκών Διπλωμάτων Πρώτων Βοηθειών σε Εκπαιδευτικούς και Μέλη του Τμήματος, που παρακολούθησαν Μαθήματα Α΄Βοηθειών  τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2016.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  και της Ποδοσφαιρικής Ομάδα Ελληνοχωρίου, που μας προσκάλεσε και ενημέρωσε τους κατοίκους και την ποδοσφαιρική Ομάδα του χωριού, την κυρία Πρόεδρο του ΚΑΠΗ που προετοίμασε την αίθουσα για να γίνει η εκδήλωση, την κυρία Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Ελληνοχωρίου, που παρακολούθησε με Μέλη του Συλλόγου την Ενημέρωση για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Διδυμοτείχου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Καθηγητή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου  και Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Ιατρών Έβρου Δρ. Ιατρό κ. Παπανδρούδη Ανδρέα, που προσφέρθηκε στην  «Εσπερίδα» αυτή, να διδάξει αφιλοκερδώς, Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στους κατοίκους του Ελληνοχωρίου και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: