Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απονομή του τίτλου “Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Βιοηθική” (MSc in Bioethics). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους  Σχολών Επιστημών Υγείας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Θεολογίας Πανεπιστημίων  της  ημεδαπής  ή αναγνωρισμένων ομοταγών  ιδρυμάτων  της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ), καθώς επίσης σε :



α. πτυχιούχους ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων  ομοταγών πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων  της αλλοδαπής  (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ)
και
β. πτυχιούχους θετικών  και  τεχνολογικών επιστημών Πανεπιστημίων της  ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της  αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ), εφόσον  το  αντικείμενο των  προπτυχιακών  σπουδών των     αποφοίτων θετικών και τεχνολογικών επιστημών παρουσιάζει σχετική συνάφεια  με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού.
Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την κατεβάσετε από τον παρακάτω δεσμό:
Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Π.Μ.Σ.
Κωνσταντίνος Σιμόπουλος
Καθηγητής Χειρουργικής 

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤHΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙKHΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚO ΔIΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚEΥΣΗΣ (MSc)
ΣΤΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ
MSc in Bioethics
Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απονομή του τίτλου “ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Βιοηθική” (MSc in Bioethics). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Σχολών Επιστημών Υγείας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Θεολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ), καθώς επίσης σε :
α. πτυχιούχους ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ) και
β. πτυχιούχους θετικών και τεχνολογικών επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ), εφόσον το αντικείμενο των προπτυχιακών σπουδών των αποφοίτων θετικών και τεχνολογικών επιστημών παρουσιάζει σχετική συνάφεια με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της επιλογής καλούνται να υποβάλουν μέχρι 2 εβδομάδες μετά την προκήρυξη φάκελο υποψηφιότητας με τα ακόλουθα δικαιολογητικά :
α) Αίτηση συμμετοχής.
β) Αντίγραφο πτυχίου
γ) Αποδεικτικό μιας ευρωπαϊκής γλώσσας.
δ) Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές και η επαγγελματική, επιστημονική ή ερευνητική εμπειρία.
Το πρόγραμμα αρχίζει το Β’ Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, η διάρκειά του είναι 12 μήνες, η παρακολούθησή του υποχρεωτική και προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων ύψους 2.000 ευρώ.
Στους αποφοίτους παρέχεται η δυνατότητα να συνεχίσουν για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα γίνει προεπιλογή των υποψηφίων και ίσως χρειαστεί να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.
Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις παρέχονται από τη Γραμματεία του Προγράμματος. Ταχυδρομική διεύθυνση επικοινωνίας: Γραμματεία Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Β’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, 3ος όροφος, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 68100 Αλεξανδρούπολη και
τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο Καθηγητή Χειρουργικής. Τηλ. 25513 51001, Fax: 25510 30412, e-mail: simop@med.duth.gr και
 στην ιστοσελίδα http://www.med.duth.gr/postgraduate/programs/
Αλεξανδρούπολη, Ιανουάριος 2016

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

Καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: