Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Έβρου: Ψήφισμα αγωνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράταξης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν.Έβρου
Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης
Σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και περιφέρειας
Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ



Ψήφισμα αγωνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράταξης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Η μήτρα που γεννά τα προβλήματα των αγροτών και προκαλεί τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η ίδια με αυτή που γεννά και τα προβλήματα που βιώνουν στο πετσί τους οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα και δεν είναι άλλη από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνητικών διαχειριστών τους. Σήμερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, χθες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και λοιπών πρόθυμων θιασωτών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που οδηγεί στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
Αυτή η πολιτική έρχεται από παλιά και θα πάει μακριά αν δεν την σταματήσουμε από κοινού τώρα, με ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών – αγροτών -αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών.
Εμείς οι εργάτες, όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, στεκόμαστε στο πλάι της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς. Εξάλλου, κοινή είναι η επίθεση που δεχόμαστε με την κατεδάφιση σε ό,τι απόμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση, τη φοροληστεία και το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του 3ου μνημονίου που έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν πρέπει να κάνουμε μπλόκο. Μπλόκο στις επιδιώξεις τους, μπλόκο στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπλόκο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είναι αναγκαίο να προβάλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατάν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών –επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών. Αντίστοιχα ο εργαζόμενος να γυρίσει τη πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.
Μπορούμε με τη συμμαχία μας, τον κοινό μας αγώνα, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ του κεφαλαίου και να περάσουμε εμείς οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στην αντεπίθεση και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να κάνουμε εμείς κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, να κάνουμε εμείς κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο που ζούμε και να οργανώσουμε την οικονομία μας με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.
Με αυτό το ψήφισμα σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων που το υπογράφουν αλλά και της τοπικής γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ,  την Πέμπτη 4 του Φλεβάρη στις 10.00 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια: