Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία στο ΖΟΥΡΑ Αλεξανδρούπολης

Η τοπική γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ από το ξημέρωμα βρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου του Ζούρα στην Αλεξανδρούπολη, εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράστασή της στην απόφαση του σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση να συμμετάσχει στην απεργία. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αντιμετωπίζουν καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για πάνω από



4 μήνες και πολλά άλλα προβλήματα. Πριν 2 μήνες δημιούργησαν σωματείο στην επιχείρηση και βρίσκονται σε πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Ενωμένοι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι δίνουν τιτάνια μάχη να σπάσει ο φόβος, να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο το σωματείο, να αποκρουστούν οι πιέσεις που ασκεί η εργοδοσία μέσω ρουφιάνων, απεργοσπαστικών μηχανισμών, ακόμα και με προσπάθεια δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου. Η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, μπορεί να συμβάλει στην λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και ο δικός τους αγώνας να δώσει νέα πείρα και δύναμη στην ανάπτυξη συνολικά του εργατικού κινήματος.
Οι απεργοί εργαζόμενοι στο Ζούρα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και με τη συμβολή του κλαδικού σωματείου Ιδ. Υπαλ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της τοπικής γραμματείας Έβρου του ΠΑΜΕ διεκδικούν:
Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, να υπάρξουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό



Δεν υπάρχουν σχόλια: