Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Συνεδρίαση των φορέων του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Στην συνεδρίαση φορέων & θεσμικών παραγόντων του Έβρου και της Θράκης παραβρέθηκε χθες, 13/2, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Την συνεδρίαση αυτήν οργάνωσαν ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ κ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κκ. Άνθιμος, ώστε να συζητηθεί το επίκαιρο και άκρως φλέγον ζήτημα των προγραμματιζόμενων κινήσεων της Κυβέρνησης



αναφορικά με το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα και την εμπλοκή του Έβρου και της Θράκης σε αυτό.
Στην εισήγησή του ο Βουλευτής επεσήμανε πως η ίδρυση & λειτουργία  του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο ουσιαστικά αποτελούσε Ευρωπαϊκή πρωτοτυπία & δεν υπήρχε αντικείμενο, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ένα Υπουργείο το οποίο αποτελεί περιττή πολυτέλεια και δεν έχει υποδομές, δομές, αρχές, εμπειρία, γνώση & ικανό προσωπικό, σε αντίθεση με ένα απαραίτητο, π.χ., Υπουργείο για τον Απόδημο Ελληνισμό! Ένα υπουργείο που έβαλε ουσιαστικά φρένο στην δράση των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων και δημιούργησε, εν τέλει, ύλη για να ασχοληθεί, λαθεμένα σε βάρος, δυστυχώς, των Εθνικών συμφερόντων, του Δημοσίου συμφέροντος και όχι μόνον!
Τον περασμένο Σεπτέμβριο κινήθηκε μέσα από κοινοβουλευτικές δράσεις και συναντήσεις με φορείς ώστε να αφυπνίσει και να προειδοποιήσει για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να διανοίξει τα χερσαία σύνορα της πατρίδας μας στην περιοχή του Έβρου, δημιουργώντας ασφαλή οδικό δίαυλο σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες που ανέμεναν στην περιοχή της Αδριανούπολης και θέτοντάς, έτσι, την χώρα μας αυτομάτως εκτός Σένγκεν. Πρόθεση που είχε σαφώς εκφραστεί από τον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στις 26/9/15 και ώρα 9.45, ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
Οι τότε παρεμβάσεις του Βουλευτή, η γνωστοποίηση των κινδύνων και των Εθνικά ενδεδειγμένων λύσεων μέσα από επιστολές προς τους Πολιτειακούς & Πολιτικούς Παράγοντες εσωτερικού και εξωτερικού οδήγησαν σε οπισθοχώρηση της Κυβέρνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η καταστροφική και ανεύθυνη πολιτική της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν θα συνεχιζόταν. Μπορεί να ανακουφίστηκαν προσωρινά οι τοπικοί παράγοντες με την εξέλιξη αυτή, αλλά οι πολίτες του Έβρου και της Θράκης πρέπει να επαγρυπνούν. Δυστυχώς, προσεχώς έρχεται μεγάλη στενοχώρια για τον Έβρο, τη Θράκη & τη Χώρα!
Και επαληθεύτηκε η ανάγκη για επαγρύπνηση, αφού πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που αποδεικνύουν πως από τον περασμένο Νοέμβριο η Κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την προκήρυξη διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την φιλοξενία σε ενοικιαζόμενα σπίτια αιτούντων άσυλο οικονομικών μεταναστών σε περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Έβρου.
Η συντονισμένη καταδίκη του σχεδιασμού αυτού από φορείς του Έβρου και της Θράκης, αν και έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής από τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε την Κυβέρνηση και πάλι να οπισθοχωρήσει και να παραδεχτεί πως υπήρχε ο σχεδιασμός, αλλά τον «απέτρεψε».
Φυσικά, όλοι οι φορείς των ακριτικών περιοχών ανατολικά της Θεσσαλονίκης αναγνωρίζουν πως ο κίνδυνος είναι ορατός και πως η Κυβέρνηση δεν δικαιούται οιασδήποτε ανοχής και εμπιστοσύνης στο ζήτημα αυτό. Τα στοιχεία της ίδιας της Κυβέρνησης είναι κατάφορα ενοχοποιητικά για την ανεύθυνη στάση της, αφού, ενώ το 2014 είχαμε συνολικά 41.074 αφίξεις προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα, το 2015 εισήλθαν σύμφωνα μόνο με την καταγραφή 851.319, άρα αύξηση 1972%, όταν ο πόλεμος στην Συρία μαίνεται ήδη από το 2011.
Ο Βουλευτής και οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν πως, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, ώστε αυτοί που κρατούν την σφραγίδα και την υπογραφή του Κράτους να μην υποπέσουν στα ολέθρια σφάλματα που είναι έτοιμοι να διαπράξουν, είτε από ιδεοληψία, είτε από κυβερνητική αστοχία, είτε ακόμη από  κάποιου άλλους είδους "συμφέρον".


Δεν υπάρχουν σχόλια: