Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ενέργειες για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Ορεστιάδα.

Αναφορά κατατέθηκε από την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Αναστασία Γκαρά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας με το οποίο αποφασίστηκε η στήριξη του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας για την ίδρυση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ορεστιάδας.



Το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή της Ορεστιάδας, καθώς ο όγκος των δικαστικών υποθέσεων δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξη του και με την ίδρυσή του θα διευκολυνθεί σημαντικά η εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων. Εκτός αυτού, τα ισχυρά πλεονεκτήματα της ύπαρξης κτιριακής υποδομής και του διαθέσιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, καθιστούν το εγχείρημα άμεσα υλοποιήσιμο και μάλιστα χωρίς να επιφέρει σοβαρή οικονομική επιβάρυνση στο κράτος.
Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, καθώς και την κοινωνικοοικονομική  κατάσταση στη χώρα μας, η οποία επιβάλει άμεση αποσυμφόρηση των  δικαστηρίων από τον μεγάλο αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων, θεωρούμε πως η σύμπραξη όλων τον φορέων προς την επίτευξη του στόχου, μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεδομένης της στήριξης του Δήμου Ορεστιάδος και της τοπικής κοινωνίας, κοινοποιόντας το σχετικό ψηφίσμα του Δημοτικού Συμβουλίου στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, η κα. Γκαρά θέτει το σημαντικό αυτό αίτημα προς εξέταση και αναμένονται οι σχετικές εξελίξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: