Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Η σημερινή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και από την πρώτη στιγμή, πως ο τομέας της Δημόσιας Υγείας αποτελεί για την ίδια τομέα ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας.
Οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησαν συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα της Υγείας, με τελικό στόχο την πλήρη απαξίωσή του,  έχουν οδηγήσει σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα όρια της



κατάρρευσης. Από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και έπειτα, η κυβέρνηση βαδίζει σταθερά, μεθοδικά και με σχέδιο στην ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προχωρώντας σε προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την χώρα, προμηθεύοντας το σύστημα Υγείας με νέα ασθενοφόρα, επιταχύνοντας τις διαδικασίες αποπληρωμής εφημεριών και υπερωριών προηγούμενων ετών, λαμβάνοντας μέτρα για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, ευελπιστώντας στην δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου λειτουργίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσλήψεις προσωπικού που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον νομό μας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αναλυτικά προσελήφθησαν 1 μόνιμος γιατρός (μικροβιολόγος), 3 επικουρικοί γιατροί (παιδίατρος, καρδιολόγος, χειρούργος), ενώ προσελήφθησαν επίσης και 5 νοσηλεύτριες με πεντάμηνες συμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζονται σημαντικά τα κενά και οι ελλείψεις που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο Νοσοκομειακό Ίδρυμα, ενώ είναι βέβαιο πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες προσλήψεις προσωπικού στο σύνολο του νομού Έβρου, που θα αφορούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Παρά τον καθημερινό πόλεμο που δέχεται η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παρά την επιλεκτική μνήμη και κρίση που δυστυχώς εμφανίζουν ορισμένοι, εμφανίζοντας και υπερτονίζοντας μόνο τα κακώς κείμενα, ξεχνώντας από την άλλη να κάνουν την παραμικρή αναφορά σε όσα θετικά γίνονται – και είναι δεδομένο πως στον τομέα της Δημόσιας Υγείας αυτήν την περίοδο λαμβάνονται πολλές και σημαντικές αποφάσεις με θετικό πρόσημο – η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη  να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, να σταθεροποιήσει το σύστημα, να περικόψει τις σπατάλες, να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την διαπλοκή. Εμείς, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε στο πλευρό της σε αυτήν την προσπάθεια και θα παλέψουμε ο νομός Έβρου να αποτελέσει προπύργιο αυτής της νέας προσπάθειας, αυτής της νέας σελίδας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: