Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Για μια τέτοια παράταξη αξίζει ακόμη να αγωνίζεται κανείς και να είναι στην πολιτική. Του Βαγγέλη Ρούφου - υποψήφιου βουλευτή Έβρου

Η Ν.Δ. κινδυνεύει με μια άνευ προηγουμένου περιδίνηση εσωστρέφειας.
Το ζητούμενο για την παράταξή μας δεν είναι, αν κάποιος εκ των πρωταγωνιστών έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκαιο. Δυστυχώς, σήμερα το θέμα μας δεν ήταν μια απλή τεχνική αδυναμία ή παράλειψη η μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών.
Κατέπεσε ένα ολόκληρο κομματικό σύστημα.



Δεν ξέρω κι ούτε υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Ν.Δ. που να νοιάζονται για το ποιος ευθύνεται λιγότερο ή περισσότερο για την καταβαράθρωση του ηθικού και πολιτικού μας γοήτρου.
Όλοι είναι μέρος του προβλήματος και θα πρέπει να γίνουν μέρος της επίλυσης και της υπέρβασής του.
Σ΄ αυτή τη στοιχειώδη συνεννόηση θα πρέπει να καταλήξουν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να περισώσουν και να προστατεύσουν την τιμή μιας ολόκληρης παράταξης.
Αυτή είναι πλέον η δική τους αποκλειστική ευθύνη και από την εκπλήρωσή της θα κριθεί και θα αξιολογηθεί η συνεισφορά τους στη διατήρηση της πολιτικής συνοχής της μεγάλης μας παράταξης που είναι ταυτισμένη με μεγάλες επιλογές και αποφάσεις που σφράγισαν τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας την τελευταία τεσσαρακονταετία.
Η ύπαρξη μιας μεγάλης συντηρητικής και φιλελεύθερης παράταξης είναι θεμελιώδους αξίας για την ομαλή λειτουργία και την ευστάθεια του πολιτικού μας συστήματος.
Δεν είναι η ώρα για ευχές και υποσχέσεις. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και της πράξης. Όσο πιο γρήγορα αποκατασταθεί η εσωκομματική μας κανονικότητα, τόσο καλύτερα για την ισορροπία του κοινοβουλευτικού μας συστήματος.
Σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο ούτε η Ν.Δ. ούτε η χώρα θα πρέπει να δείχνουν ακυβέρνητο καράβι. Η Ν.Δ. με νέα ηγεσία, μέσα από αδιάβλητες εσωκομματικές διαδικασίες, πρέπει να κερδίσει την αξιοπιστία της και κυρίως την εμπιστοσύνη των μελών, των φίλων και των οπαδών της. Με ήθος, εσωκομματική δημοκρατική λειτουργία και πρωτίστως αξιοκρατία, η Ν.Δ. μπορεί να γίνει η μεγάλη φιλελεύθερη συντηρητική δημοκρατική παράταξη, για να μπορέσει να εγγυηθεί το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ευρύτερων γεωοικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων και ανατροπών.
Αυτή η Ν.Δ. αξίζει στην πατρίδα μας. Γι αυτή τη Ν.Δ. μπορούν να αγωνιούν τα μέλη και οι φίλοι της. Η βάση της παράταξης άντεξε και δείχνει το δρόμο και στα στελέχη μας. Υπάρχουν αξίες στην παράταξη. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο.
Ας το σεβαστούμε κι ας το αξιοποιήσουμε για το καλό της ίδιας της πατρίδας μας. Από τον αγώνα για την επιβίωση της πατρίδας θα κριθούμε όλοι μας. Το μήνυμα της ενότητας, που απαιτούν οι καιροί, είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρόκληση για την αλλαγή τόσο στην παράταξη όσο και στην πατρίδα μας. Ο αγώνας για την συνοχή της Ν.Δ. είναι μια μεγάλη συνεισφορά ενδυνάμωσης των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών πολιτικών μας θεσμών. Είναι μια τεράστια εθνική συνεισφορά και παρακαταθήκη. Στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα θα πρέπει να είναι οι φίλοι και οι οπαδοί της Ν.Δ.
Σ αυτό το προσκλητήριο προάσπισης και ενίσχυσης των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών μας θεσμών μπορούμε να συναντηθούμε με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Αυτή η Ν.Δ. μπορεί να δώσει με επιτυχία τους μεγάλους πολιτικούς αγώνες της νέας εποχής. Αυτή η Ν.Δ. μπορεί να πείσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι είναι η παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων αποφάσεων.
Για μια τέτοια παράταξη αξίζει ακόμη να αγωνίζεται κανείς και να είναι στην πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: