Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου με αίτημα την ένταξη των ιδιωτικών παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ προς Υφυπουργό Οικονομίας κ. Αλ. Χαρίτση

Κύριε Υπουργέ,
Τα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου που δραστηριοποιούνται στη παροχή παιδαγωγικών υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης βρεφών και παιδιών ηλικίας μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα επιδότησης- χρηματοδότησης μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).



Οι επιχειρήσεις αυτές, πέραν του γεγονότος ότι απασχολούν έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων λόγω και της εξαιρετικά αυστηρής νομοθεσίας που τους διέπει, επιτελούν ένα σημαντικό έργο στην προσχολική αγωγή των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων. Ενόψει αυτών η ένταξη τους στα προγράμματα ΕΣΠΑ θα μπορούσε να βελτιώσει τις υλικοτεχνικές τους υποδομές και να αναβαθμίσει τις παιδαγωγικές υπηρεσίες.
Ενόψει των ανωτέρω το Επιμελητήριο Έβρου θεωρεί εύλογο το αίτημα των επιχειρήσεων αυτών για την ένταξή τους στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου
Χριστόδουλος Τοψίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: