Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Προτάσεις Αν. Δημοσχάκη κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Τις προτάσεις του για την συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συγκλήθηκε την 24/11, στον απόηχο της αναβολής των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η ομιλία του ακολουθεί:

 «Πρωτίστως, θερμά συγχαρητήρια κύριε Πρόεδρε για την επιλογή σας και καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας.
Η ατυχής εμπειρία της Κυριακής πρέπει να εκληφθεί καθαρά ως ένα τεχνικό πρόβλημα και ζήτημα. Αποκλειστικά. Ωστόσο, καμιά κρίση δεν αντιμετωπίζεται με εκρηκτικά μίγματα. Ούτε με συγκρούσεις. Αλλά με κατευνασμό. Βέβαια και με αποφάσεις. Σαφώς και υπάρχουν ευθύνες τεχνικής φύσεως. Οι ευθύνες όμως αυτές πρέπει να αποδοθούν εν καιρώ. Όχι τώρα και βεβιασμένα. Γιατί τώρα προέχει κάτι σημαντικότερο.
Η εκλογή του Προέδρου μας από την βάση της παράταξης. Είναι μονόδρομος. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δεν συγχωρούνται παλινωδίες σε ένα κόμμα εξουσίας. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία.
Ειδικά τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως οι αμεσότεροι εκπρόσωποι των πολιτών, οφείλουμε να δράσουμε κατευναστικά. Αλλά και αποτελεσματικά. Θα πρέπει εμείς οι Βουλευτές να μαζέψουμε τα απόνερα σε επίπεδο εκλογικών περιφερειών μας. Και απόψε όλοι μαζί να μαζέψουμε τα απόνερα σε όλη τη χώρα, από την αναβολή των εκλογών της Κυριακής
Να επιδείξουμε και να συστήσουμε ψυχραιμία και σύνεση. Πάνω από όλα για να εξασφαλίσουμε ενότητα. Οφείλουμε στους χιλιάδες νεοδημοκράτες που έσπευσαν την Κυριακή στις κάλπες να ανασυνταχθούμε, να μάθουμε από τα λάθη μας και να εξασφαλίσουμε σύντομα την διεξαγωγή μιας τεχνικά άρτιας εκλογικής διαδικασίας. Καταθέτω το εξής. Το πρωί της Κυριακής πήγα στην κωμόπολη των Δικαίων, στο Τρίγωνο του Βορείου Έβρου, και εκεί είδα δέκα ανθρώπους από την περιοχή, που είχαν φτάσει με κάθε μέσο, να περιμένουν υπομονετικά. Σε αυτούς δεν μπορέσαμε να φανούμε αντάξιοι.
Ένα τεχνικό ζήτημα δεν θα σταθεί εμπόδιο στη λειτουργία του 4ου πυλώνα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση! Δεν πρέπει μια τεχνική κρίση να μετεξελιχθεί σε κομματική κρίση και, λυπάμαι πολύ, και σε πολιτική εις βάρος της χώρας. Θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να εξευρεθεί λύση και κανείς μας δεν πρέπει να γίνει μέρος του προβλήματος.
Επειδή εγώ δεν έχω καταγγελτικό, αλλά εποικοδομητικό λόγο, σε κάθε πρόβλημα έχω και μια πρόταση. Η μια εταιρία απέτυχε. Και μαζί της κι εμείς. Ποιος μας εξασφαλίζει ότι και η δεύτερη  δεν θα αποτύχει; Το κράτος έχει ένα χρήσιμο εργαλείο. Την Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών. Να ζητήσουμε επίσημα την τεχνογνωσία της και αυτοί να οργανώσουν τις εκλογές μας. Φέτος διενήργησαν τρεις εθνικές εκλογικές διαδικασίες, Ιανουάριο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και μάλιστα το Δημοψήφισμα το οργάνωσαν μέσα σε οχτώ ημέρες!!
Πρέπει να βγει μια κοινή συνισταμένη προτάσεων απόψε.
Πρώτον, η ΚΟ για λογαριασμό των πολιτών ζητά να ολοκληρωθεί η διαδικασία και γρήγορα.
Δεύτερον, η ΚΟ εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών με την τοποθέτηση μελών της ως παρατηρητών.
Τρίτον, χρήση της Διεύθυνσης Εκλογών, η οποία μπορεί μέσα σε δέκα μέρες να ετοιμάσει μια αδιάβλητη και δίχως κωλύματα εκλογική διαδικασία. Για την οικονομία του χρόνου δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες .
Τέταρτον, με επιτροπεία του νεοεκλεγέντος μετά τις εκλογές Προέδρου διοργανώνεται το τακτικό συνέδριο της παράταξης εντός τετραμήνου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: