Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου και Δοξολογία στην Αλεξανδρούπολη για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας εορτάσθηκε με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια σε όλους τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας. 
Ιδιαιτέρως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο παρουσία των τοπικών Αρχόντων της πόλης, των Βουλευτών και του Στρατού, καθώς η εορτή των Εισοδίων έχει θεσπισθεί από την Πολιτεία εδώ και μερικά χρόνια ως η εορτή των



Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον Στρατηγό της 12ης Μεραρχίας και στους υπ' αυτόν επιτελείς και αξιωματικούς ο Χριστός και η Παναγία να τους σκέπει και να τους φυλάττει σε όλη τους τη ζωή και ταυτόχρονα ευχήθηκε να επιστρέψουν οι Έλληνες κοντά στο Θεό γιατί η απομάκρυνση από αυτόν φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως είδαμε τις τελευταίες ημέρες να συμβαίνει στην Ευρώπη.
Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Μηλιώνης, καθηγητής-φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης.
Μετά το καθιερωμένο κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, όπου η Μητρόπολη και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τίμησαν τον κ. Αλεξέι Ποπώφ, Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, για όσα έχει κάνει όλα τα χρόνια της διπλωματικής του καριέρας για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας και ιδιαιτέρως για την αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη. Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος βράβευσε τον κ. Ποπώφ με το παράσημο της Μητροπόλεως, ενώ ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης με ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον κ. Ποπώφ επίτιμο δημότη της πόλεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: