Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δεσπόζει το ντέρμπι Εθνικού Αλεξ/πολης – Ολυμπιακού στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League

Πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Εθνικό και την Αλεξανδρούπολη και είναι μία γιορτή για το βόλεϊ της πόλης
Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού που θα γίνει στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» δεσπόζει στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (4η αγωνιστική, 21/11, 17.30, Novasports-4, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης).
Και οι δύο ομάδες έχουν δύο κοινά. Στο πρωτάθλημα προέρχονται από εκτός έδρας ήττες και μάλιστα με 3-2 σετ (ο Εθνικός ηττήθηκε από τον Άρη και ο Ολυμπιακός από τον Φοίνικα) και στην Ευρώπη από πανηγυρικές προκρίσεις στο Τσάλεντζ Καπ και στο CEV Καπ. 



Πάντα οι αγώνες με τον Ολυμπιακό έχουν ξεχωριστή σημασία για τον Εθνικό και την Αλεξανδρούπολη και είναι μία γιορτή για το βόλεϊ της πόλης. Στον Εθνικό υπάρχει πάντα ο προβληματισμός με την κατάσταση της υγείας του Μαυροβούνιου διαγώνιου Λούκα Λούλιαγκιτς αλλά ο Σάκης Μουστακιδης τον ξεκούρασε στη ρεβάνς με την Πανβίτα την Τετάρτη.
 «Λίγη κούραση, καλή ψυχολογία»
Ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Θεολόγος Δαρίδης δήλωσε: «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι στην έδρα μας. Παίζουμε για τη νίκη όπως όλα τα ματς κυρίως στην έδρα μας. Ξέρουμε πως έχουμε να παίξουμε με ένα σπουδαίο αντίπαλο που θα μας πιέσει. Ο Ολυμπιακός από αγωνα σε αγώνα γίνεται όλο και καλύτερος και από την στιγμή που θα επιστρέψει και ο Φιλίποφ θα δείξει την πραγματική δυναμική του. Και οι δύο ομάδες είναι λίγο κουρασμένες από τους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά έχουν και πολύ καλή ψυχολογία από τις προκρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ο κόσμος σίγουρα θα δώσει δυνατό παρόν και εύχομαι να φύγουμε εμείς χαμογελαστοί από το γήπεδο».
 «Να γυρίσουμε στις νίκες»
Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τον Φοίνικα και να επιστρέψει στις νίκες. Για άλλη μία φορά ο Ντίμα Φιλίποφ είναι εκτός αποστολής λόγω θεραπείας που κάνει στη μέση του. Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβληματα.
 Ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Τσουκ δήλωσε στο osfp.gr: «Η ψυχολογία μας μετά την πρόκριση στους «16» του CEV Cup είναι ανεβασμένη. Από την άλλη πλευρά όμως μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από στη Σύρου, θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και στις εγχώριες διοργανώσεις. Είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει νικηφόρα για εμάς προκειμένου να στρέψουμε την προσοχή μας στη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί».
 «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα 27-3
Η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ του Εθνικού και του Ολυμπιακού είναι η 31η των δύο ομάδων στη Volleyleague από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 27-3. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14.


volleyleague.gr


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας 19.00: ΑΣ Άρης - ΑΟ Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Πεχλίδης, Μαυρίδης. Γραμματεία: Κουμπλή
Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» Λαμίας 18.00: ΓΣ Λαμία - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Γρουσόπουλος, Χουλιαρόπουλος. Γραμματεια: Τσάβου
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Κωνσταντινόπουλος, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου
Γυμναστήριο Αγυάς Παναχαϊκής 18.00: Παναχαϊκή Πετ.2013 - Ηρακλής Πετ.2015
Διαιτητές: Ονόπας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Λιναρδάτος, Γλωσσίδης. Γραμματεία: Μάμμου
Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 17.30: ΜΓΣ Εθνικός - Ολυμπιακός ΣΦΠ 
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης. Γραμματεία: Παπαχρήστου Β.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο Πανελληνίου Κυψέλη 18.00: Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Φραγκάκης. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Πικραμένος, Μαριδάκης. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 8 (9-3)
2. Φοίνικας Σύρου 8 (9-3)
3. Ολυμπιακός 7 (8-3)
4. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 7 (8-4)
5. Κηφισιά 7 (8-5)
6. Άρης 5 (6-5)
7. Παναθηναϊκός 3 (5-6)
8. Παμβοχαϊκός 3 (6-8)
9. Ηρακλής 3 (3-6)
10. Παναχαϊκή 2 (4-8)
11. Α.Ο. Ορεστιάδας 1 (2-9)
12. Λαμία 0 (1-9)


Δεν υπάρχουν σχόλια: