Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ρίζου στο ρ/σ Status

Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση (αυτή την φορά δια στόματος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ρίζου), πατώντας στα χνάρια και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πλασάρει το ξεπούλημα και τα δωράκια σε μεγαλοεπιχειρηματίες ως ανάπτυξη για τον λαό και την κοινωνία του Έβρου. Συγκεκριμένα ο κ.Ρίζος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ρ/σ Status δήλωσε πως: «Να διατεθούν τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, σε επενδυτές έναντι χαμηλού τιμήματος. Ο κ. Ρίζος, προτείνει να δοθεί προτεραιότητα σε ντόπιους επιχειρηματίες αλλά και σε όσους



επιθυμούν με κανόνες, να προσφέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον Έβρο. Ταυτόχρονα ο κ. Ρίζος δήλωσε ικανοποιημένος από τις χθεσινές προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, αλλά και ανήσυχος για τα μέτρα των 4,35 δις που θα αναπτυχθούν σε ένα σκηνικό διετούς ύφεσης».
Η βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε και αποτελεί επενδυτικό παράδεισο για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Τα υψηλά αναπτυξιακά κίνητρα, με τα οποία οι κυβέρνησεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προικοδοτούσαν τους επιχειρηματίες, είχαν ως συνέπεια πάνω από 25 επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην περιοχή, με επιδότηση μέχρι και στο 80% της επένδυσης. Με εξαίρεση τα πέντε εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία, τα υπόλοιπα σήμερα παραμένουν κλειστά ή έκλεισαν την προηγούμενη δεκαετία, δικαιολογώντας απόλυτα το χαρακτηρισμό «κουφάρια» που τους αποδίδουν οι εργαζόμενοι του Εβρου.
Και τι μας λέει ο κ. Ρίζος; Να τα ξαναχαρίσουμε, να ξανακερδίσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι να δουλέψουν (αν δουλέψουν) με τους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης που προτείνει η συγκυβέρνηση, μακριά από κάθε είδους εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα!
Η αντιλαϊκή επίθεση διευρύνεται και έχει ως πυρήνα της, τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Προυπόθεση αποτελεί το φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η απελευθέρωση των αγορών, οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως και κρατικές παρεμβάσεις με φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο και επενδυτικά κίνητρα. Ο Σύριζα επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, σερβίροντας αντιλαϊκά πιάτα με φιλολαϊκή γαρνιτούρα…και μάλιστα ξαναζεσταμένα!
Σε αυτά την αντιλαϊκή γραμμή κινήθηκε και κινείται και ο κ. Ρίζος. Τη μία δηλώνει ευθαρσώς πως ψήφισε και με τα δύο χέρια υπέρ του μνημονίου
(1 Σεπτεμβρίου 2015 στον ρ/σ Maximum) και από την άλλη μας λέει πως ανησυχεί (!) για τα μέτρα που έρχονται! Θαυμάστε την υποκρισία!
Σήμερα που υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για να καλύψουν σημαντικό μέρος των λαϊκών αναγκών, να δώσουν ώθηση στη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό, ο λαός δεν πρέπει να επιδείξει άλλη ανοχή, να κατανοήσει πως υπάρχει άλλος δρόμος και είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ, για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με μονομερή διαγραφή του χρέους μακριά από ψεύτικες ανησυχίες και κροκοδείλια δάκρυα.

Τ.Ε. Έβρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: