Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Απολογισμός Δράσεων Συνεδρίου «Επιχειρώντας ΜΑΖΙ», Ημερίδας Δικτύωσης και Εργαστηρίων με τον ISMA & Impact Hub Athens

Με επιτυχία, και κυρίως με πλήθος συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκαν το συνέδριο και τα θεματικά εργαστήρια που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος ΤΟΠ.Σ.Α. Α.Σ. Ι.Ν.Ε.Ε.Μ. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες, στελέχη δημοσίων και κοινωνικών φορέων και άνεργοι. 



Αρχικά στις 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, στο οποίο συμμετείχαν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες και νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ανέλυσαν στο κοινό τις τάσεις και τις μεθόδους που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο επιχειρείν, καθώς και το καινοτομικό τους όραμα ανάλογα με το πεδίο εξειδίκευσής τους. Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες, α) την παρούσα κατάσταση στον Νομό Έβρου, β) την επιχειρηματικότητα στα πλαίσια των αξόνων έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και τις οργανωμένες δομές στήριξης επιχειρηματικότητας και γ) άλλες μορφές επιχειρηματικότητας, ενώ ακολούθησε εκδήλωση δικτύωσης με το πέρας του συνεδρίου.
Πρωτοπορία του συνεδρίου ήταν η κάλυψη με  γραφική απεικόνιση από ειδικό (graphic facilitator), ο οποίος αποτύπωνε με εικόνες όλα όσα ανέλυαν οι ομιλητές δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό μιας οπτικής απεικόνισης των λεγομένων. Σκοπός τους συνεδρίου ήταν η απόδοση της πρέπουσας σημασίας στην ενίσχυση της συνεργασίας και των συνεργατικών σχημάτων ως μέσων για την τοπική ανάπτυξη, με τους συμμετέχοντες να μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι θέτοντας πληθώρα ερωτημάτων στους ομιλητές.
Στα πλαίσια της εν λόγω πράξης, στις 30 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Έβρου συνεργάσθηκε με τον International Social Marketing Association (ΗΠΑ) και με το Impact Hub Athens για τη διενέργεια θεματικών εργαστηρίων. Τα εργαστήρια αφορούσαν την εισαγωγή στο κοινωνικό μάρκετινγκ, με εκπρόσωπο του ISMA στην Ελλάδα, και την πρακτική εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων από τον ιδρυτή του Impact Hub Athens.
Τα εργαστήρια συνεχίσθηκαν την 1η Οκτωβρίου με το Επιμελητήριο Έβρου να στηρίζει την διεξαγωγή ενός εργαστηρίου πρακτικής εφαρμογής σύγχρονων εργαλείων κοινωνικού σχεδιασμού για οργανισμούς του τρίτου τομέα της οικονομίας και τις κοινωνικές επιχειρήσεις στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε ότι το Επιμελητήριο έχει εντάξει στην ατζέντα του - πέρα από την σταθερή υποστήριξη στα μέλη του - την υποστήριξη νέων επιστημόνων και ανέργων. Σκοπός των δράσεων είναι η θωράκιση των ωφελουμένων μέσα από εφοδιασμό με νέες δεξιότητες και η εργασιακή τους ολοκλήρωση μέσα από την αυτοαπασχόληση.
Το Επιμελητήριο Έβρου, πιστό στην δέσμευσή του να παρέχει καινοτόμες και χρηστικές υπηρεσίες στα μέλη του, και στην τοπική κοινωνία, θα συνεχίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογες δράσεις έχοντας πάντα στόχο την ενίσχυση και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ως τις μόνες ασφαλείς διεξόδους από την οικονομική κρίση και την δημιουργία θέσεων εργασίας.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: