Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο Στράτος Βραχιώλιας για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουν την τιμή να φιλοξενούνε την τέταρτη ημέρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, τoν Ψυχολόγο, Σύμβουλο Πρόληψης της Τοξικοεξάρτησης και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου κ. Στράτο Βραχιώλια. Ο κ. Βραχιώλιας συντονίζει ομάδες γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα είναι οικογενειακός θεραπευτής και σύμβουλος ζευγαριών.
Έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με πολλές δομές Ψυχικής Υγείας στη Θράκη (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής,



Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας παιδιών και Ενηλίκων, ΚΕΣΥΥ, ΝΕΛΕ Έβρου, ΕΙΥΑΠΟΕ κ.α.)
Κείμενο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου κ. Στράτο Βραχιώλια, για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:
 «Το θέμα της βίας κατά των γυναικών αλλά και γενικότερα το θέμα της βίας (με όλες τις μορφές του)  είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για την δουλειά που πρέπει να κάνουμε ως άτομα και ως κοινωνία ως προς την διαχείριση της εσωτερικής μας δυσφορίας. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη. Στις οικογένειες και τα σχολεία μας δυναμώνοντας τις σχέσεις μας και αλληλεπιδρώντας με τους άλλους μέσα από διαδικασίες που ενθαρρύνουν την προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή.
Να μην επιτρέψουμε στο θυμό και τον φόβο να παίξουν το παιχνίδι τους στο γήπεδο της ψυχής μας. Μπορούμε, αλλά όχι μόνοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια: