Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση στον Έβρο προς τους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Αν. Δημοσχάκη

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατακύρωσης των υποψηφιοτήτων για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης απέστειλε επιστολή προς τους υποψηφίους, κ. Γεωργιάδη, κ Μεϊμαράκη, κ. Μητσοτάκη και κ. Τζιτζικώστα (με αλφαβητική σειρά), μέσω της οποίας τους προσκαλεί να ξεκινήσουν τις προεκλογικές περιοδείες τους



από τον Έβρο και τους ενημερώνει για τα προβλήματα του Νομού.
Ακολουθεί το κυρίως κείμενο της επιστολής:
«Η υποψηφιότητα όλων σας είναι πρωτίστως ένα σαφές μήνυμα προσήλωσης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στην Δημοκρατία, την πολυσυλλεκτικότητα και, εν γένει, τις αρχές και αξίες της. Είμαι σίγουρος πως η παράταξή μας θα βγει δυνατότερη από την διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου και η Ελλάδα θα έχει βρει τον επόμενο Πρωθυπουργό της, με το ιδιαίτερα βαρύ φορτίο της οικονομικής και ιδεολογικής αναγέννησης του τόπου μας.
Το βαρύ αυτό φορτίο περιλαμβάνει, φυσικά, και την Εκλογική μου Περιφέρεια, τον Έβρο, μαζί με την Θράκη. Η πύλη της Ευρώπης στην Ανατολή, το σπίτι χιλιάδων ξεριζωμένων προγόνων μας από όλες τις περιοχές ολόκληρης της Θρακικής γης, ο προμαχώνας του Ελληνισμού. Δυστυχώς, ο Έβρος έχει εγκαταλειφθεί, ειδικά τους τελευταίους μήνες, στο έλεος της απαξίωσης και του χρόνου. Για αυτό σας καλώ να τον υιοθετήσετε, μέσα από δύο σημεία.
Πρώτον, να επισκεφθείτε τον Έβρο και να ξεκινήσετε την προεκλογική περιοδεία σας από τον Βορειότερο Νομό της χώρας. Να επισκεφθείτε την αρχή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και να ακούσετε τα προβλήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων που στέκονται εδώ και δεκαετίες ως το τελευταίο προπύργιο του έθνους μας. Κίνηση με συμβολικό, αλλά και πρακτικό χαρακτήρα.
Προς αυτό, και εδώ είναι το δεύτερο σημείο, σας καλώ να αγκαλιάσετε τον Έβρο. Να αγωνιστείτε για την λύση των προβλημάτων του και την επίτευξη των προοπτικών του, τα οποία και σας γνωστοποιώ, ώστε σε περίπτωση που μας τιμήσετε με την παρουσία σας να γνωρίζετε τι αντιμετωπίζουν οι ακρίτες μας:
Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (το οποίο είναι «διπλό», αφού λειτουργεί και πλησίον το στρατιωτικό, εκτός από το πολιτικό νοσοκομείο) αποτελεί έναν θησαυρό για τον λαό του Βορείου Έβρου και μοναδική ένδειξη ενδιαφέροντος του Ελληνικού κράτους. Υπολειτουργεί, καθώς η ένταξή του διοικητικά υπό το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είχε αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση αμφότερων και τη μείωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.
Το Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα αποτελεί ένα κανονικό «στρατόπεδο  εν καιρώ ειρήνης» και πρέπει επιτέλους η λειτουργία του να μπει σε βιώσιμη τροχιά και να μην είναι πια υπόλογο στην οποιαδήποτε κρατική διαχείριση.
Οι πλημμύρες αφήσανε φέτος την πρωτογενή μας παραγωγή έκθετη και έθεσαν σε κίνδυνο την υπαγωγή των αγροτών μας στην νέα ΚΑΠ, ενώ τα έργα αποκατάστασης και οι αποζημιώσεις των ζημιών καθυστέρησαν επικίνδυνα. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια μακρόπνοη λύση στον ποταμό μας.
Η κτηνοτροφία, δε, υπέστη τρομακτική ζημιά λόγω πρωτοεμφανιζόμενης ζωονόσου από την Τουρκία και ελλιπούς προετοιμασίας της Κυβέρνησης, η οποία δεν άσκησε την απαραίτητη πίεση και στην Ε.Ε., αν και είχα προσωπικά προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο, και η οποία οδήγησε σε μια ταπεινωτική και άδικη για τον Νομό καραντίνα.
Οι επιχειρηματίες του Έβρου εδώ και πέντε (5) χρόνια δεν λαμβάνουν την θεσμοθετημένη επιδότηση κατά 12% του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεών τους.
Τα πολιτιστικά μας μνημεία σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Σαμοθράκη παραμένουν ανεκμετάλλευτα, μακριά από τον κεντρικό σχεδιασμό για ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση. Να αναφέρω πως έχω ξεκινήσει πρωτοβουλία υιοθέτησης της Νίκης της Σαμοθράκης από την Ε.Ε. ως νέου της συμβόλου, σύμβολο της Νίκης των Ευρωπαϊκών ιδεωδών και αξιών έναντι κάθε αναχρονιστικής και ολοκληρωτικής ιδεολογίας.
Τέλος, παραμένει ανεκμετάλλευτη μια βασική προοπτική του Έβρου, η μετατροπή του σε Διαμετακομιστικό Κόμβο και η δημιουργία μιας Νέας Θαλάσσιας Εγνατίας, η οποία θα ενώνει την Ανατολή με την Κεντρική Ευρώπη και την Βαλτική, μέσα από νέους δρόμους και συνδυασμένες μεταφορές από τα λιμάνια Αλεξ/πολης και Σαμοθράκης, το αεροδρόμιο και τις σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις. Αντ’ αυτού, ο κάθετος άξονας της Νέας Εγνατίας στον Έβρο συνεχίζει να προσθέτει θύματα στην ημιτελή, αιματηρή του ιστορία.
Εδώ, να σας αναφέρω και μια διαρκή πρότασή μου, η οποία αφορά την υιοθέτηση της Ρήτρας Ακριτικότητας, στα πρότυπα της Ρήτρας Νησιωτικότητας, για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη των ακριτικών μας περιοχών.
Εκτός από τα παραπάνω σημεία, θα πρέπει να σας επισημάνω και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που αφορά άμεσα τον Έβρο και ολόκληρη την Πατρίδα μας, και αυτό δεν είναι άλλο από τη διαφύλαξη των συνόρων μας.
Πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε υπόνοια διάνοιξης οδικού «διαύλου ασφαλείας» στα σύνορά μας. Η χώρα μας δεν αντέχει να γίνει χωνευτήρι εκατομμυρίων ανθρώπινων ψυχών και πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για μια πραγματικά ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, με τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης κοντά στις εστίες του πολέμου, ώστε κάθε Δυτική χώρα να επωμιστεί το φορτίο που της αναλογεί.
Προτείνω, μάλιστα, να μεταφερθεί στον Έβρο το επιχειρησιακό τουλάχιστον κέντρο του FRONTEX και οι σχολές Αστυνομίας της Θράκης να μετατραπούν και σε μετεκπαιδευτικά κέντρα του FRΟNTEX και της EUROPOL για θέματα συνοριακής φύλαξης και διασυνοριακών εγκλημάτων.
Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω ενημέρωση πάνω στα θέματα που σας ανέπτυξα και σας προσκαλώ ακόμα μια φορά στον ακριτικό και περήφανο Έβρο μας!
Σας ευχαριστώ και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος.

Για την Νέα Δημοκρατία και για την Πατρίδα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: