Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Κρουαζιερόπλοιο μετά από πολλά χρόνια στην Σαμοθράκη. Φωτο

Όταν σηκώθηκα το πρωί, όπως κάθε μέρα αγνάντεψα για λίγο το πέλαγος (η τοποθεσία του σπιτιού μας, μας δίνει αυτήν την δυνατότητα), είδα έξω από το λιμάνι ένα μεγάλο πλοίο, αφού το παρατήρησα με γυμνό οφθαλμό και είδα πως ήταν σταματημένο κι όχι διερχόμενο, πήρα τα κιάλια μου και είδα ότι ήταν ένα μικρό (σχετικά) κρουαζιερόπλοιο. Τι ήταν αυτό είπα, χρόνια έχουμε να δούμε τέτοιο πράγμα στο



νησί μας. Όσα χρόνια μένω εδώ μια φορά πριν από αρκετά χρόνια είχε έρθει ένα μεγαλύτερο και δεν είμαι σίγουρος αν είχε έρθει ένα ακόμη. Το σίγουρο είναι ότι είχε πολλά χρόνια να δέσει κρουαζιερόπλοιο στο <<λιμάνι>> της Καμαριώτισσας. Λίγο πριν τις 2 αναχώρησε για άλλες θάλασσες. Καλό αλλά λίγο και σε χρόνο παραμονής και το μοναδικό.
Λίγα λόγια που αλίευσα για το συγκεκριμένο σκάφος από το ίντερνετ, ναυπηγήθηκε το 1980 (παλαιούτσικο), έχει σημαία Μάλτας, το μήκος του είναι 140 μ. (σχετικά μικρό για το είδος του).
Όσοι εκ των επιβατών βγήκαν για να δουν την Σαμοθράκη, έφτασαν στο λιμάνι με λέμβους και τους περίμεναν 5-6 λεωφορεία, τα οποία μάλλον είχαν έρθει από χθες στο νησί. Γύρω στις 10 η ώρα είχα πάει στην Χώρα ήρθαν 3-4 λεωφορεία, με λίγα λόγια γέμισε το χωριό κόσμο. Περίπου το ίδιο έγινε στην Καμαριώτισσα όταν κατέβηκαν για να επιστρέψουν στο πλοίο τους.
Ας είναι, τέτοια γεγονότα μόνο καλό μπορεί να κάνουν, μακάρι αυτό να ήταν μόνο η αρχή και να υπάρξει συνέχεια. Ναι μεν στο λιμάνι μας μπορεί να μην χωράνε μεγάλα καράβια, τρόπος όμως υπάρχει αν θέλουν.
Στην τελευταία φωτο το BERLIN στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 30/9 από το zougla.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια: