Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης για κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΤΟΛ, στο οποίο προπονούνται οι αθλητές του συλλόγου, δείχνουν και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι άνθρωποι του αθλητισμού, από την αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής και τις μεγάλες υποσχέσεις του δημάρχου Ε. Λαμπάκη.
Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του Προθερμαντηρίου στο ΚΕΓΕ λόγω ελλείψεων και άδειας λειτουργίας, καθώς και της



κλειστής αιθούσης (προπονητήριο) "Δημήτρης Μπουλμπουτζής" του σταδίου "Φώτης Κοσμάς"!!!!
Η ίδια εικόνα εγκατάλειψης και σε όλους τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους της πόλης. Παντού απαρχαιωμένες ξύλινες μπασκέτες, ακόμη και μέσα είτε απέναντι από το δημοτικό στάδιο, σκουριασμένα και διαλυμένα κάγκελα, βρώμικα γήπεδα παρατημένα για χρόνια.
Η ίδια εικόνα και στο παλιό κολυμβητήριο όπου από χώρος άθλησης και πολιτισμού έχει μετατραπεί σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο, στην "βιτρίνα" της πόλης.
Και σαν να μη φτάνει αυτό οι δεσμεύσεις του δημάρχου μπροστά μάλιστα στους μικρούς αθλητές του ομίλου, για μετατροπή του σε "σπίτι της ενόργανης γυμναστικής", σήμερα έχουν ξεχαστεί μια και σύμφωνα με τις τελευταίες του δηλώσεις σχεδιάζεται ανοιχτό  κολυμβητήριο για ΑμεΑ!!!
Υποσχέσεις και στους ανθρώπους της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξ/πολης για την ανέγερση νέου κλειστού γυμναστηρίου «το σπίτι του βόλεϊ» με αφορμή ερώτημα της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α" σε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο! Είχε δε προηγηθεί εξαγγελία του κυρίου Λαμπάκη μαζί με τον πρώην Περιφερειάρχη κύριο Γιαννακίδη στις αρχές του 2014 (προεκλογική περίοδο) για ένα μεγαλύτερο κλειστό Γυμναστήριο μέσω ΕΣΠΑ, χωρητικότητας 3,5 χιλιάδων θέσεων και προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ!!! Μάλιστα με τα όσα τότε ελέχθησαν, επιδίωξή τους ήταν να αποτελέσει ένα από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020 μια ο φάκελός του ήταν άμεσα ώριμος και επιλέξιμος!!! Και δυστυχώς για τους ανθρώπους του αθλητισμού και εκείνη τότε η υπόσχεση του κυρίου Λαμπάκη ήταν ακόμη ένα μεγάλο ψέμα, μια και ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΑΝΕΓΕΡΣΗ) ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!!!
Αυτό λοιπόν που μπορεί να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή για να βοηθήσει την σημερινή τραγική κατάσταση είναι να ακούσει τις προτάσεις των αθλητικών παραγόντων και να χρηματοδοτήσει πολλά μικρά έργα εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και ταυτόχρονα να έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων να υιοθετήσουν την πρωτοβουλία του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξ/πολης το οποίο με απόφαση της διεύθυνσης εδώ και πολλά χρόνια ανοίγει τα απογεύματα και λειτουργεί ως χώρος αναψυχής και άθλησης.
Όσο δε για την σημαντική υπόθεση του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, ωστόσο δεν μπορούμε να κρύψουμε μια μικρή ζήλια για το κλειστό δημοτικό γήπεδο "Φίλιππος Αμοιρίδης" στην Ξάνθη, το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρκετοί δημότες της Αλεξανδρούπολης με αφορμή το πρόσφατο διεθνές τουρνουά της  Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης...

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."




Δεν υπάρχουν σχόλια: