Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η δικαίωση της "ΑΝΑ.Σ.Α" στο θέμα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης

Στις 24 Ιουλίου του 2015  η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α." έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωσή της, σύμφωνα με την οποία ενημέρωνε τους δημότες αναδεικνύοντας το μεγάλο θέμα του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης κάτω από τον Φάρο (δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα). Επιπλέον θέταμε ερωτήματα προς την σημερινή δημοτική αρχή σχετικά με την ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  αυτού του χώρου από τον Ο.Λ.Α. (Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.) και το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της τροποποίησης/ αποχαρακτηρισμού  της



δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα η οποία και όπως τότε αναφέραμε είναι η μόνη ενεδεδειγμένη λύση, επισημαίνοντας και το αντίστοιχο παράδειγμα της Καλαμάτας.
Σε απάντησή όλων αυτών και με δελτίο τύπου ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης αμέσως μετά, έδειξε "ενοχλημένος" που τέθηκε το θέμα της διεκδίκησης αυτού του χώρου αναφερόμενος μάλιστα και με χαρακτηρισμούς περί "όψιμων αγωνιστών"!!!
Ένα μήνα μετά επανέρχεται με νέο δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται περί "πρώτων μηνυμάτων ευδοκίμησης" παλαιότερων σχετικών του αιτημάτων, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ στο με Άρ.πρωτ.1175 -10.8.2015 έγγραφο του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, στο οποίο επισημαίνεται μεταξύ άλλων και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ!!! Κάτι το οποίο προκύπτει και από πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου  Ναυτιλίας και με σχετική διάταξη βάσει της οποίας οι εκτάσεις χερσαίων ζωνών που δεν προορίζονται και δεν παρέχουν καμία ωφέλεια στους λιμένες θα μεταβιβάζονται εκεί όπου αληθινά ανήκουν, δηλαδή στους Δήμους.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ μια και αυτό το έγγραφο όπως έχει δωθεί και στην δημοσιότητα έρχεται ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ του Προέδρου του Ο.Λ.Α. κ. Σταύρου Σταυράκογλου με ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, την ΙΔΙΑ  ΗΜΕΡΑ που ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ και ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΑΝΑ.Σ.Α"!!! 
Μάλιστα είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσης του επικεφαλής της παράταξης με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Α., με σκοπό την συλλογή στοιχείων για την εγκυρότητα της παρέμβασης μας η οποία και τελικά όπως αποδεικνύεται, επιτέλους ανέδειξε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης.



Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δεν υπάρχουν σχόλια: