Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε "Γιορτή Μηλίνας - Γκάιντας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή "Γιορτή Μηλίνας - Γκάιντας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν: ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων , ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημήτρης Ρίζος , ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Κων/νος Εξακουστός , μέλη της Δημοτικής Αρχής και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 



Στην εκδήλωσή συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα από τον χορευτικό Σύλλογο "Ακρίτες" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φάρος» Απαλού, όπου παρουσιάσαν χορούς από τη Θράκη, ενώ για μια χρονιά ακόμη το παραδοσιακό μουσικό σχήμα "Εβρίτικη Ζυγιά" έστησε  ένα γνήσιο θρακιώτικο γλέντι.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την πατροπαράδοτη κιρκαλιώτικη πίτα "Μηλίνα" ,  φτιαγμένες από τα χέρια των γυναικών της Κίρκης , γεύθηκαν τις κρεατικές νοστιμιές και σαλάτες  , γλέντησαν με άφθονο κρασί και χόρεψαν στους ήχους της θρακιώτικης μουσικής μέχρι τις πρωινές ώρες
Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και έφυγαν με την πίστη ότι η Κίρκη θα είναι πάντοτε ένα «ζωντανό χωριό»
Η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης με όσες και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είχε ως αποτέλεσμα την άριστη διοργάνωση της "Γιορτής Μηλίνας – Γκάιντας 2015"



Χορηγοί: Μακεδονική ΑΕ Ποτοποιία Αριστοτέλης Γοιδας – Εβροφάρμα – Υφαντής – Carrefour – Το σπίτι του γλυκού – Δ.Χατζοπουλος Ποτοποιία – Zouras Farm – Pic Nic Σαββίδη
Χορηγοί Επικοινωνίας: Θράκη Νετ – Polis 102,6 – MAXIMUM 93,6



Δεν υπάρχουν σχόλια: