Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη προς τον Απόδημο Ελληνισμό υπέρ του ΝΑΙ

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Απόδημο Ελληνισμό απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, καλώντας όλους τους Έλληνες της Ομογένειας, και ειδικά τους Εβρίτες, να συνταχθούν στον αγώνα για το ΝΑΙ, για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, για την διατήρηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.



(Η Επιστολή δημοσιεύεται στο σημερινό (2/7) φύλλο της Εφημερίδας ΓΝΩΜΗ.)
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Φίλες και Φίλοι
Εάν υπάρχει κάτι που κράτησε ζωντανό και ακμαίο το Ελληνικό στοιχείο εδώ και 3 χιλιετίες, αυτό είναι η ελευθερία του Έλληνα να περιδιαβαίνει τον κόσμο, έχοντας πάντα στο μυαλό του το απάνεμο αραξοβόλι της πατρίδας. Ακόμα κι όταν η πατρίδα περνούσε άσχημους καιρούς, τα παιδιά της καταφέρνανε και προκόβανε σε κάθε σπιθαμή αυτής της γης.
Έτσι κατάφερε ο Ελληνισμός να αποτελέσει το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Και για αυτό, όμως, από 1054 μ.Χ. που αποκόπηκε από τον φυσικό του χώρο της Δύσης, κατάφερε να ορθοποδήσει πάνω από 9 αιώνες μετά, όταν το 1979 εναγκαλιστήκαμε με την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Με αυτό το θέμα ιστορικά και μόνιμα κλεισμένο και σφραγισμένο, συνεχίσαμε οι Έλληνες, στην Ελλάδα, αλλά και στα μήκη και πλάτη του πλανήτη, να τιμούμε την ταυτότητά μας.
Δυστυχώς, ενώ εσείς, οι Έλληνες του Νόστου και της Διασποράς τιμούσατε τα ιδεώδη του Έθνους σκληρά εργαζόμενοι στο εξωτερικό, οι πολιτικοί μας ταγοί, εδώ στην Πατρίδα, έκαναν διαχρονικά λάθη και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα εργαλεία και την βοήθεια που μας έδωσε η Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια για να γίνουμε ένα σύγχρονο Δυτικό Κράτος. Αποτύχαμε να προσαρμοστούμε ήπια, μέσα από τις συμφωνίες του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας, και τώρα, αυτοί που καλούνται να τις εφαρμόσουν, αναγκαστικά, βιαίως, λιποτακτούν, σπέρνοντας αντιευρωπαϊκό μένος.
Όμως, δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας διχάσει. Κανέναν να μας στερήσει την οικογένειά μας, τον φυσικό μας χώρο. Κανέναν να αμαυρώσει το μέλλον των παιδιών μας. Εσείς, οι Έλληνες του εξωτερικού, γνωρίζετε καλύτερα την αξία της σημερινής θέσης της χώρας μας. Μπορείτε να δείτε πιο σφαιρικά τα οφέλη του να παραμείνουμε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, και για εμάς εδώ, αλλά και για εσάς που έχετε αφήσει πίσω συγγενείς, φίλους, τόπους, μνήμες. Ειδικά οι Εβρίτες Απόδημοι ξέρετε καλύτερα το διακύβευμα, που όποτε έρχεστε εδώ, τα γλέντια μας είναι τόσο δυνατά που ενοχλούν τους «γείτονες» στην αντίπερα όχθη.
Σας ζητώ να στηρίξετε την παραμονή της χώρας μας στον Δυτικό κόσμο. Να ξεσηκώσετε κι εσείς από όπου κι αν βρίσκεστε τους συγγενείς και φίλους σας στην Ελλάδα να ψηφίσουνε ΝΑΙ! Ναι στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στον Έβρο!
Ένα ηχηρό ΝΑΙ στο μέλλον του Έβρου και των παιδιών του στην Ευρώπη των Λαών και των Κρατών!
Αναστάσιος Δημοσχάκης
Βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας
Επίτιμος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: