Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Στην Βουλή το ζήτημα των αναχωμάτων του Έβρου – Ενημέρωση Υπουργών

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησής του για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Μικρής Δοξιπάρας, ο Βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να ενημερώσει το Προεδρείο και τους παρευρισκόμενους Υπουργούς και για ένα ακόμα φλέγον ζήτημα που δημιουργεί αγωνία και αγανάκτηση στους κατοίκους του Νομού, την αποκατάσταση των ζημιών στα



αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Έβρου και την καθυστέρηση των έργων λόγω της μη δυνατότητας εύρεσης απαραίτητων υλικών (χώμα) και την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες. Συγκεκριμένα ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε:
«Κε Πρόεδρε, κε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να ενημερώσω την Κυβέρνηση και την Βουλή των Ελλήνων πως στον Έβρο η κατάσταση δεν είναι καλή. Επικρατεί απογοήτευση και αγωνία. Τα αναχώματα που επλήγησαν και έσπασαν σε 100 σημεία, από το Ορμένιο έως το Δέλτα του ποταμού Έβρου, δεν αποκαταστάθηκαν γιατί δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε νόμιμα χώμα από 30 χωροθετημένους χώρους κατά μήκος του Έβρου. Η Κυβέρνηση ολιγωρεί και αδιαφορεί να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μην είναι ως προαπαιτούμενο η περιβαλλοντική μελέτη για την έκδοση αδείας απόληψης χώματος.
Το χειμώνα έπνιξαν τα νερά τον Έβρο και αν επαναληφθούν φέτος τα φαινόμενα με την ίδια σφοδρότητα και ένταση, θα τον ξαναπνίξουν, αλλά μαζί του θα πνίξουν και το Αθηνοκεντρικό Κράτος, στο «πρόσωπο» της Κυβέρνησης.»
Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ήταν παρών στην διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων επέδειξε ενδιαφέρον για το ζήτημα και δεσμεύτηκε να προωθήσει το επιδοθέν σχετικό σημείωμα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη.
Ο Αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος απάντησε και στην Ερώτηση, ενημερώθηκε και κατ’ ιδίαν περαιτέρω από τον Βουλευτή για όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και, κυρίως, για το θέμα που αναφέρθηκε ως άνω, σε συνάντησή τους στο Εντευκτήριο της Βουλής, αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: