Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Άρση απαγόρευσης αλιείας στην Αλεξανδρούπολη. Τα επίπεδα τοξικών μικροφυκών είναι φυσιολογικά

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου:
Αίρουμε τα περιοριστικά μέτρα στις ζώνες αλιείας Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων Κ2- 300 μέτρα ανατολικά λιμένος Μάκρης-300 μέτρα δυτικά Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Κ3- ανατολικός βραχίονας ρέματος Μαΐστρου-300 μέτρα δυτικά ρέματος Λουτρού, όπως αυτές έχουν οριοθετηθεί με



την υπ’ αριθ. Πρωτ. 17765/22-11-2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη, καθότι τα επίπεδα τοξικών μικροφυκών έχουν επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τα με αριθ. πρωτ. 667/2-7-2015 αποτελέσματα του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών.
Επιτρέπουμε την αλιεία Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων από τις ανωτέρω ζώνες και την διάθεσή τους στην αγορά, αφού πρώτα περάσουν από Κέντρο Καθαρισμού και Κέντρο Αποστολής, καθότι οι ζώνες της περιοχής μας είναι κατηγορίας Β.
Την εφαρμογή της παρούσας αναθέτουμε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου και στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Αλεξανδρούπολη, 3-7-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ& ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: