Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή Επιστολή του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη προς τους κατοίκους του Έβρου υπέρ του ΝΑΙ

Ανοιχτή Επιστολή προς τους πολίτες του Έβρου απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, καλώντας τους όλους να διαφυλάξουν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της Ελλάδας και να συνταχθούν στον αγώνα για το ΝΑΙ, για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, για το μέλλον των επόμενων γενεών.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:



«Φίλες και Φίλοι
Ο Ελληνισμός αποτελεί το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Το 1054 μ.Χ. ο Ελληνισμός αποκόπηκε από τον φυσικό του χώρο της Δύσης και μας πήρε πάνω από 9 αιώνες να επιστρέψουμε, όταν το 1979 εναγκαλιστήκαμε με την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Αυτό το θέμα  σφραγίστηκε ιστορικά & έχει κλείσει! Και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας στερήσει ένα από τα ιερότερα κεκτημένα μας.
Οι Εβρίτες γνωρίζουμε καλά τους κινδύνους της απομόνωσης. Στεκόμαστε δεκαετίες τώρα εδώ, φρουροί της Θράκης, της Ελλάδας, της Ευρώπης. Γνωρίζουμε το διακύβευμα γιατί μας λείπει η φυσική προέκτασή μας προς τα πατρώα εδάφη της Ανατολικής Θράκης. Γνωρίζουμε τι μπορεί να χαθεί. Γιατί ένα μέρος του το χάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, πριν καν χαρούμε καλά καλά την ελευθερία του.
Εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες ο Έβρος ανοικοδομείται, αναπτύσσεται, αναδεικνύεται. Πολύ αργά, με λάθη και παραλείψεις. Όμως, όπου βρίσκεται το καλό, βλέπουμε και την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα έργα υποδομής, στις επιδοτήσεις των αγροτών, στις επιχορηγήσεις των προσπαθειών των πολιτιστικών μας συλλόγων να κρατήσουν ζωντανή την ταυτότητά μας. Όλα έχουν στην ούγια την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής μας οικογένειας.
Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας ταγοί έκαναν διαχρονικά λάθη και μας απέκρυψαν πολλές φορές την αλήθεια. Όταν όλα αυτά ήρθαν στο φως, υπήρξε μια μαζική προσπάθεια να μπολιάσουν το DNA μας με αντιευρωπαϊσμό και να παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο ως πηγή των δεινών μας. Η πραγματικότητα όμως ήταν πως είχαμε αποτύχει να προσαρμόσουμε ήπια το κράτος μας στις επιταγές του σύγχρονου κόσμου, μέσα από τις συμφωνίες του Μάαστριχτ και της Λισαβώνας, και τώρα αυτοί που καλούνται να τις εφαρμόσουν, αναγκαστικά, βιαίως, λιποτακτούν.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας διχάσει. Κανέναν να μας στερήσει την οικογένειά μας, τον φυσικό μας χώρο. Κανέναν να αμαυρώσει το μέλλον των παιδιών μας. Όλοι μαζί την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ! Ναι στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στον Έβρο! Σηκωνόμαστε όρθιοι και πάμε όλοι μαζί, ένα κύμα υπέρ της προόδου, της ανάπτυξης, της ασφάλειας. Τηλεφωνούμε, μιλάμε με γνωστούς και φίλους, παρακινούμε...
ΝΑΙ στο μέλλον του Έβρου και των παιδιών του στην Ευρώπη των Λαών και των Κρατών!

Αναστάσιος Δημοσχάκης
Βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας
Επίτιμος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: