Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Παναγιώτης Μάνδαλος: «Άκουσα σήμερα τον Σαμαρά.. να μιλά για αξιοπρέπεια…»

Σήμερα είχε την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος της ΝΔ. Έτσι κάθισα και παρακολούθησα την ομιλία του. Μίλησε για χαμένη αξιοπρέπεια των πολιτών που κάθονται στις ουρές για να πάρουν χρήματα από τις τράπεζες. Ευτυχώς και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία ..ακόμα. Αλλά του κυρίου Σαμαρά δεν του είπε κανένας για την χαμένη εδώ και 5 χρόνια, αξιοπρέπεια ενός λαού. Γιατί πραγματικά, εμείς που στοιβαζόμαστε για να πάρουμε τα ευρουλάκια μας είναι γιατί



στον λογαριασμό υπάρχουν χρήματα ...ή έστω αυτά από την δουλειά μας.
Υπάρχουν όμως άλλοι κύριε Σαμαρά, που εδώ και 5 χρόνια δεν έχουνε στον ήλιο μοίρα. 2 εκατομμύρια άνεργοι ..που δεν πηγαίνουνε στα ΑΤΜ, αλλά στους κάδους σκουπιδιών που είναι απόρια των έως τώρα μνημονίων και την πολιτικής της καρπαζοσφαλιάρας που εφαρμόσατε και του yes sir. Είναι 10.000 θύματα, που ευτυχώς για εσάς κύριε Σαμαρά δεν θα ξαναμιλήσουν γιατί προτίμησαν τον εντιμότατο θάνατο ..απο την εξαθλίωση που εσείς αξιοπάροχα τους προσφέρατε με τις πολιτικές σας. Είναι η υπογεννετικότητα κύριε Σαμαρά που εσείς παρακάμψατε, αν και προερχόσασταν από το ακροδεξιό, μέρος όταν φορολογήσατε ακόμα και το πρώτο ή δεύτερο παιδί και εξαθλιώσατε ολόκληρες οικογένειες, και δεν μιλάμε για τις πολύτεκνες, αυτές κυριολεκτικά τις αφανίσατε. Είναι οι επιχειρηματίες που μην αντέχοντας τα οικονομικά βάρη που τους φορτώσατε,  πολλοί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και κατέληξαν πολλοί ακόμα και στα συσσίτια τα κοινωνικά.
Και φυσικά ενώ συνέβαιναν αυτά εσείς είχατε την bmv των 750 χιλιάδων ευρώ ...το αφορολόγητο των 60.000 ευρώ, τους 15 παχυλούς μισθούς σας ....ήτανε λίγα για εσάς 15.000 ευρώ ενώ πολλά τα 500 ευρώ γα όλους τους άλλους και όλα τα άλλα μόνους σας. Αλήθεια γιατί δεν καταργήσατε αυτά τα προνόμια, έστω τους 15 μισθούς να τους κάνετε όπως των κοινών θνητών....12...για αξιοπρέπεια, όπως λέμε. Τις συντάξεις σας που παίρνετε όλοι σας οι πολιτικοί σε 4 ή 8 χρόνια ....και φυσικά παχυλές ....Αλήθεια πως το σύστημα αντέχει τις δικές σας ενώ δεν αντέχει τις δικές μας;
Εξαθλιώθηκε, όταν πηγαίνατε στην Μερκελ και σας κουνούσε το δάκτυλο ..πολλά είπες τέλειωνε και έβλεπε τον ηγέτη του ταπεινωμένο και υποτακτικό ...και αναρωτιότανε .πως θα συνεχίσω με τέτοιον ηγέτη.
Κύριε Σαμαρά η χώρα δεν είναι πιτσαρία .....νομίζω ήτανε η μόνη δουλειά που κάνατε ....που έσκιζε, αλλά έκλεισε όπως δηλώσατε ...πως γίνετε αυτό να μας το εξηγήσετε σαν οικονομολόγος...
Εξαθλιώθηκε όταν έκλεισε το ΙΚΑ και δεν είχε που να πάει να πάρει τα φάρμακα του. Εξαθλιώθηκε όταν 2000000 εκατομμύρια άνεργοι μείνανε χωρίς ασφάλεια και είχατε στο νου να ανοίξετε το ΠΙΚΠΑ...και τα κοινωνικά δελτία παροχής υγείας ...αλλά αντ αυτού βάλατε 5 ευρώ για εξέταση στα νοσοκομεία.
Και ξέρετε αυτά υπήρχανε το 50-60..όταν βγαίναμε από τον πόλεμο, όχι σήμερα.
Ο κόσμος έχει λογική αλλά έχει και τσαγανό και τσίπα. Δεν εξαθλιώθηκε κύριε Σαμαρά ο κόσμος από το να περιμένει στα γκισέ των τραπεζών ..αλλά στα γκισέ για να πάρει ένα συσσίτιο κοινωνικό ή στον κάδο των σκορπιδιών.
Κύριε Σαμαρά, αν έχετε ευθιξία ..κοιταχτείτε στον καθρέφτη ..και μετά ...αν τολμήσετε ...μιλήστε για αξιοπρέπεια και ποιος την εξαφάνισε ...τουλάχιστον ...εσείς ...και το ΠΑΣΟΚ. ...δεν μπορείτε να μιλάτε ...γιατί απλά είστε οι αποδομητές και οι γενοκτόνοι ενός ολόκληρου λαού.

Του Μάνδαλου Παναγιώτη, e-mail. panosmandalos@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: