Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Επαναλειτουργεί το Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα! Με 100 θέσεις εργασίας επιπλέον

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο πέρα από το εργοστάσιο του Πλατέος και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας, στο οποίο θα απασχοληθούν 100 επιπλέον εργαζόμενοι.
Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης με



δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύ «θετική εξέλιξη» την απόφαση αυτή της Διοίκησης της ΕΒΖ και τόνισε ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται όσο ποτέ και επειγόντως, να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, πράγμα που, πέραν των άλλων, απαιτεί ισχυρή ρευστότητα και με ευνοϊκούς όρους προς την οικονομία». Οι «Θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), όμως, συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, αυτό που κάνουν είναι «να στραγγαλίζουν την οικονομία, αποστερώντας εκβιαστικά την ίδια και τις τράπεζες από κάθε ίχνος ρευστότητας. Η καταδίκη αυτών των πρακτικών με ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, είναι η μόνη στάση που μπορεί να επιτρέψει να διεκδικήσει η Ελλάδα επιλογές και δρόμους αποτελεσματικής χρηματοδότησης της οικονομίας για την παραγωγική στήριξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».
Σε δήλωσή τους επίσης, οι τρεις βουλευτές της Π.Ε. Έβρου Γκαρά Νατάσα, Καϊσας Γιώργος και Ρίζος Δημήτρης τόνισαν ότι με την απόφαση της κυβέρνησης δίνεται λύση σε ένα μακροχρόνιο ζήτημα και υπογράμμισαν ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και οικονομία του Έβρου καθώς η ζάχαρη σχετίζεται με έναν ολόκληρο κύκλο εργασιών».
Παράλληλα, σημείωσαν πως  «κύριος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η στήριξη και ενδυνάμωση της τευτλοκαλλιέργειας και των τευτλοπαραγωγών στη χώρα, μέσω ενός συγκεκριμένου πλάνου βιωσιμότητας με αναπτυξιακή προοπτική», συνεπώς όπως πρόσθεσαν πρόκειται για απόφαση «μέγιστης σημασίας».


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ

Νατάσα Γκαρά

Γιώργος Καΐσας

Δημήτρης Ρίζος




Δεν υπάρχουν σχόλια: