Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Επίσκεψη του Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ στο Επιμελητήριο Έβρου

Στο πλαίσιο περιοδείας του Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Δημήτριου Χριστοφορίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Έβρου συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και με εκπροσώπους φορέων και σωματείων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την καταγραφή των προβλημάτων του Οργανισμού. Στην συνάντηση, η οποία



έγινε σε θετικό κλίμα, παρατέθηκαν στον Υποδιοικητή τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες - ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καθώς και μια σειρά αιτημάτων - προτάσεων για την βελτίωση και επίλυση αυτών. Σε υπόμνημα που παραδόθηκε στον Υποδιοικητή του ΟΑΕΕ από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κατατέθηκαν τα παρακάτω αιτήματα:
Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ανεξαρτήτως χρονικής ωρίμανσης.
Εξορθολογισμός και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξαιρέτως.
Πλήρης μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ με επέκταση στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Να καταστεί πάγια η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών να γίνει μηνιαία.
Η καθολική ένταξη των ελευθέρων επαγγελματιών σε υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, και σε ειδική ασφαλιστική κατηγορία, για τις υπαίθριες περιοχές με χαμηλό πληθυσμό όπου γίνονται πολλαπλές δραστηριότητες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη γεωγραφικά κριτήρια.
Κατάθεση τροπολογίας για την υποχρεωτική ειδοποίηση των Επιμελητηρίων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ στις περιπτώσεις οριστικής διαγραφής και διακοπής της δραστηριότητας των ασφαλισμένων.
Από την πλευρά του, ο Υποδιοικητής του ΟΑΕΕ επεσήμανε πως στόχος της νέας ηγεσίας του Οργανισμού είναι ο πλήρης ηλεκτρονικός του εκσυγχρονισμός, ενώ τόνισε πως εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα υπάρξει έκδοση εγκυκλίου που θα αφορά τους ασφαλισμένους περιοχών που έχουν πληγεί από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: