Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τελετή Αναγόρευσης Επίτιμου Διδάκτορα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα, του Ακαδημαϊκού και Ομότιμου Καθηγητού Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπου Ρούσσου.
Ο κ. Χαράλαμπος Ρούσσος εκπαιδεύτηκε στην



Πνευμονολογία και την Εντατική Θεραπεία στα νοσοκομεία Johns Hopkins, Boston City, Royal Victoria και Chest του Πανεπιστημίου McGill του Μόντρεαλ και Laennec των Παρισίων.
Διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου McGill, και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Βαρέως Πασχόντων του ίδιου Πανεπιστημίου.
Από το 1988-2010 διετέλεσε Καθηγητής Παθολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντής ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό.
Είναι γνωστός παγκοσμίως για το επιστημονικό του έργο στη κόπωση των αναπνευστικών μυών, με περισσότερες από 500 δημοσιεύσεις και 15.000 βιβλιογραφικές αναφορές.
Έχει συγγράψει κεφάλαια σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια Textbooks  όπως του Harrisson, Cecil, Oxford textbook of Medicine κλπ.
Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΘΩΡΑΞ» από το 1991.
Το 2013 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης
Καθηγητής Χειρουργικής
Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής




Δεν υπάρχουν σχόλια: