Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δοκιμαστικός οδικός χάρτης για το ΚΕΠΑ Διδυμοτείχου

Έναν δοκιμαστικό οδικό χάρτη, με βάθος διάρκειας τριμήνου, για το ΚΕΠΑ Διδυμοτείχου ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Στρατούλης. Την απάντηση αυτή, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης για την δημιουργία μόνιμων υγειονομικών επιτροπών στο ΚΕ.Π.Α. Διδυμοτείχου, που κατέθεσε η βουλευτής Π.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά και



συζητήθηκε, το πρωί, στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς της περιοχής και πρόσθεσε πως «έχουμε κάνει ήδη έναν σχεδιασμό μαζί με την αρμόδια διεύθυνση του ΙΚΑ». Σχετικά με τον οδικό χάρτη για το επόμενο τρίμηνο, ανέφερε πως προβλέπεται οι αιτήσεις προκειμένου να πιστοποιηθεί η αναπηρία των ΑΜΕΑ, θα κατατίθενται στον υπάλληλο του ΙΚΑ Διδυμοτείχου. Παράλληλα, είπε ότι το ΚΕΠΑ Αλεξανδρούπολης θα συνεδριάζει με την ίδια σύνθεση, δυο φορές τον μήνα στο Διδυμότειχο, για να εξετάζει τις περιπτώσεις της περιοχής εκεί. Σε ό,τι αφορά την κατ’ οίκον εξέταση για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως «θα πηγαίνει η επιτροπή ΚΕΠΑ εκεί».
Απαντώντας στην τοποθέτηση της Ν. Γκαρά για τη σημασία  δημιουργίας μόνιμων υγειονομικών επιτροπών στο ΚΕ.Π.Α. Διδυμοτείχου, ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα δοκιμαστεί το παραπάνω σχέδιο για τρεις μήνες και σε περίπτωση που δεν είναι αποτελεσματικό η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για πιο ριζοσπαστικές λύσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: