Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Έντονες αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη από την κατάργηση του πειραματικού γυμνασίου

Την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην προχωρήσει στη δημιουργία πειραματικού γυμνασίου στην πόλη.
Το έργο είχε δρομολογηθεί από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και περιλαμβάνονταν



στον ευρύτερο σχεδιασμό της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τη διεύρυνση του δικτύου των πειραματικών σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε γίνει από τον πρώην υφυπουργό Παιδείας το πειραματικό γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης θα ξεκινούσε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2016 στο χώρο του μύλου Μασούρα.
Παρά το γεγονός ότι η ίδρυση του πειραματικού γυμνασίου ήταν τετελεσμένη και είχε δημοσιευθεί και το σχετικό ΦΕΚ, ενώ δεν δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα στην υφιστάμενη σχολική υποδομή της πόλης, με αποχαρακτηρισμό κάποιου από τα λειτουργούντα διδακτήρια, το υπουργείο Παιδείας ξαφνικά και χωρίς αιτιολόγηση, αποχαρακτηρίστηκε το έργο, και έτσι πριν καν ανοίξει, αναγκάζεται να κλείσει και το σχέδιο αυτό να μπει στο συρτάρι.
Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μίλησε το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση Thrakinet και εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση του πειραματικού γυμνασίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαρθρώνει και διαλύει ό,τι καλό είχε δημιουργηθεί και δρομολογηθεί για την στήριξη και την ενίσχυση της ακριτικής περιοχής της Θράκης.
Η κατάργηση του πειραματικού γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης έρχεται μετά το «πάγωμα» του ερευνητικού κέντρου Θράκης «Καραθεοδωρή», αλλά και των ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Επιστολή του δημάρχου Αλεξανδρούπολης
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης σε επιστολή του προς τους νυν βουλευτές του νομού Έβρου ζητά την παρέμβασή τους για το ζήτημα αυτό.
«Θεσμικά σας θέτω προ των ευθυνών σας για την ανεπίτρεπτη, αντιδημοκρατική, απαξιωτική και τελικά πολιτικά άκομψη ενέργεια της κυβέρνησης δια του αρμόδιου Υπουργού, να ανακαλέσει την ίδρυση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης Πειραματικού Γυμνασίου, του οποίου με τόσο κόπο κατά την προηγούμενη Κυβέρνηση, δια του τότε Υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου σε συνεργασία με τον Δήμο μας, επετεύχθη η ίδρυση με δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Η ανάκληση δε και ο πρόωρος θάνατος του Πειραματικού Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε, χωρίς καν να μπει το Υπουργείο στον κόπο να ενημερώσει για τον λόγο της ανάκλησης, ακόμη και τον Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου.
Κατόπιν τούτου ζητώ από σας στα πλαίσια της ευθύνης σας ως εκ της θεσμικής σας θέσης, να λειτουργήσετε υπέρ των συμφερόντων των δημοτών Εβριτών του δήμου Αλεξανδρούπολης που επλήγησαν κατάφορα κατά τα ανωτέρω.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ 




Δεν υπάρχουν σχόλια: