Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Επίσκεψη Ρώσου Πρόξενου στο Διδυμότειχο

Ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ επισκέφθηκε το Διδυμότειχο το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης «Ελλάδα – Ρωσία: Συνάντηση Πολιτισμών και Παραδόσεων» που διοργανώθηκε από τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου



«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.
Ο Γενικός Πρόξενος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, μέλη του διπλωματικού σώματος της Ρωσίας και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρωσικό Σπίτι» κ.Ιουλία Γαβρίλοβα.
Τη Ρωσική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση» και τους συνόδεψαν σε όλη την περιήγησή τους στην πόλη και το Κάστρο του Διδυμοτείχου. Αρχικά μετέβησαν  στο Δημαρχείο όπου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο κ.Παρασκευά Πατσουρίδη, ο οποίος τους προσέφερε βιβλία με την ιστορία του Διδυμοτείχου.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ιερό ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, περιηγήθηκαν στην αγορά της πόλης και ακολούθως μετέβησαν στο Κάστρο του Διδυμοτείχου όπου περιηγήθηκαν από τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ στα μνημεία και την ιστορία του τόπου.
Στην Δημοτική Πινακοθήκη «Δημήτριος Ναλμπάντης» τους υποδέχτηκε ο ίδιος ο ζωγράφος, ο οποίος προσέφερε στον κ.Πρόξενο ένα εξαίρετο έργο του. Στο χώρο της Πινακοθήκης παρατέθηκε μπουφές με τοπικά εδέσματα από το Σύλλογο Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και τη σημαντική ιστορία του τόπου μας, καθώς επίσης και τη ζεστή φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε.
Κατόπιν οδηγήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο όπου παρακολούθησαν το φολκλορικό και φαντασμαγορικό πρόγραμμα μουσικής και χορού από τις δύο χώρες.
Παράλληλα, μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση» συνόδεψαν και περιήγησαν στην πόλη του Διδυμοτείχου τα μέλη του Κρατικού Συγκροτήματος Μουσικής και Χορού του Ταταρστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ακολούθως έδωσαν μοναδική παράσταση στο Στάδιο, μαζί με τοπικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη των Κάστρων και ακόμη μεγαλύτερη για τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, μαζί με τη χαρά και την ευθύνη να υποδέχονται, να συνοδεύουν και να προβάλουν την περιοχή μας σε τόσο υψηλούς επισκέπτες! Τους ευχαριστούμε !

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ - Γνώση και Δράση»
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: