Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στην Αλεξανδρούπολη το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων

Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία, που αποτελεί μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία ειδικότητος, διοργανώνει το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στην Αλεξανδρούπολη στις 6-9 Ιουνίου 2015.
Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε 2 έτη. Μετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι Νευρολόγοι από όλα τα Πανεπιστήμια και Νευρολογικές Κλινικές στην Ελλάδα καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές από το Εξωτερικό. Μεταξύ αυτών είναι Πρόεδροι Διεθνών Εταιρειών και Επιτροπών: από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια η Πρόεδρος Valeria Caso, από το Υπουργείο Υγείας της Καταλανίας (Βαρκελώνη) o Διευθυντής Miguel Gallofre, από την Γερμανική Νευρολογική Εταιρεία ο Πρόεδρος Ralf Gold,



από την Τουρκική η Πρόεδρος Serefnur Ozturk, από την Νευρολογική Εταιρεία της Βουλγαρίας ο Αν Καθηγ Nikolay Topalov, από την Κυπριακή ο Δρ Κώστας Μιχαηλίδης, από την Αμερικανική Επιτροπή Αγγειακής Νευρολογίας ο Καθηγητής Αndrei Alexandrov. Επίσης μετέχουν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Γηριατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης Καθηγητής Gabriel Gold, ο Διευθυντής της Κέντρου Επιληψίας στο Εθνικό Κέντρο Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής στο Δουβλίνο Ronan Kilbride καθώς και Έλληνες του Εξωτερικού όπως οι Καθηγητές Σπύρος Κόλλιας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης και ο Κωνσταντίνος Μπούρας από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Στο Συνέδριο θα συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τα πεδία της Νευρολογίας ενώ θα παρουσιασθεί και μεγάλος αριθμός μελετών και εργασιών από Κλινικές και Εργαστήρια της Ελλάδας. Επίσης θα επικαιροποιηθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες και θεραπευτικά πρωτόκολλα που αφορούν συχνά νοσήματα όπως η Άνοια, η νόσος Πάρκινσον, η Επιληψία, Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Μυασθένεια κ.α.
Παράλληλα πραγματοποιούνται και ειδικές ενότητες νοσηλευτικής με προσκεκλημένη την Καθηγήτρια Νοσηλευτικής σε ΗΠΑ και Αυστραλία Anne W. Alexandrov.
Ο αναμενόμενος αριθμός συνέδρων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι εξαιρετικά σημαντικός όπως προκύπτει από τις εγγραφές στο Συνέδριο. Θα ακολουθήσουν επίσης εκπαιδευτικά μαθήματα στην Σαμοθράκη στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα και στο Φιδέλιο. Σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική εκδήλωση για τους κατοίκους το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας (Εκπαιδευτικό Κέντρο ΔΠΘ, «ΦΩΛΕΑ ΚΛΕΙΩ»).

Εκ της Γραμματείας της ΕΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: