Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος στο Κάιρο για τα θυρανοίξια της Ροτόντας του Αγίου Γεωργίου

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στο Κάιρο της Αιγύπτου προσκεκλημένος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια της ανακαινισθείσης Ροτόντας του Αγίου Γεωργίου της ομωνύμου Μονής του παλαιού Καΐρου, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 24 Απριλίου.



Ο Μητροπολίτης μας παρηκολούθησε τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου στον οποίο χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β', τέλεσε στο μέσο του Ναού των Αγιασμό τον Θυρανοιξίων, ενώ βράβευσε το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, οι οποίοι ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την ανακαίνιση του Ναού.
Το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου ο Μητροπολίτης μας συμμετείχε στο Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο που τέλεσε ο Μακ. Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλειάδος Αρχιερέων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αφρική και παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους χριστιανών.
Φωτογραφίες: Romfea.gr
Άρθρο :imalex.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: