Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Μαΐου 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η πρώτη Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι ημέρα σύμβολο για τους αγώνες μας, τις κατακτήσεις μας αλλά και τις διεκδικήσεις μας. Είναι ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ και όχι αργίας.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους όλου του κόσμου να χάνουν σιγά σιγά κατακτήσεις που κερδήθηκαν



ακόμα και με αίμα. Βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία να δέχονται μία επίθεση εδώ και 5 χρόνια από ξένες και εγχώριες αντιλαϊκές πολιτικές που σκοπό έχουν να υποβαθμίσουν το βιοτικό μας επίπεδο και να χάσουμε κοινωνικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν με τους αγώνες των προγόνων μας.
Οι κυβερνήσεις στη χώρα μας αλλάζουν, αλλά οι πολιτικές εξαθλίωσης συνεχίζουν δημιουργώντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον. Τελευταίο συμβάν, η δέσμευση όλων των κρατικών αποθεματικών και διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο δρόμος προς τη φτώχεια χωρίς παιδεία – υγεία – ασφάλεια (κοινωνικά αγαθά), χωρίς μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, χωρίς προσλήψεις στο Δημόσιο για την ικανοποίηση των αναγκών των Ελλήνων πολιτών, χωρίς κτίρια και υποδομές, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς οκτάωρο, χωρίς ρευστότητα στην αγορά και τις επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους αλλά με άνεργους πολίτες συνεχίζεται….
Σήμερα που διακυβεύονται όλες οι κατακτήσεις των προγόνων μας, σήμερα που διακυβεύεται το μέλλον το δικό μας και το παιδιών μας, πρέπει και οφείλουμε την 1η Μαΐου να δώσουμε το παρόν μας στη συμμετοχή της ΑΠΕΡΓΙΑΣ και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Πρέπει και οφείλουμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας ανεξάρτητα από το ποιοι κυβερνούν τη χώρα μας, ανεξάρτητα από το αν έχουν καλές ή επικίνδυνες προθέσεις.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε όλες και όλοι το παρόν την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 και να ενωθούμε μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, μαζί με τους συνταξιούχους και τους άνεργους μαζί με τους νέους και τα παιδιά στέλνοντας το μήνυμα ότι:
Δεν ξεπουλάμε τις κατακτήσεις των προγόνων μας.
Δεν ξεπουλάμε τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά στους ολίγους.
Δεν ξεπουλάμε τους εαυτούς μας.
Δεν ξεπουλάμε το μέλλον των παιδιών μας.



Την Παρασκευή 1η Μαΐου
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
Για την Ε.Γ.
Ο                                                                                 Ο
Πρόεδρος                                                        Γ. Γραμματέας

Τσίρτσης Παναγιώτης                                             Ναλμπάντης Ευάγγελος



Δεν υπάρχουν σχόλια: